Do kraja godine bez poskupljenja struje

Bez autora
Apr 10 2016

Planom poslovanja Elektroprivrede Srbije za 2016. godinu nije predviđeno povećanje cene električne energije iako je ona najniža u Evropi. Dva su razloga za to. EPS je prošlu godinu završio sa profitom od 2,5 milijardi dinara, a bio je planiran gubitak od 21,5 milijardi.Drugo, cena struje na tržištu nikada nije bila niža. Naša procena je da nećemo tražiti poskupljenje. Kako će se situacija odvijati na tržištu, niko ne može predvideti, rekao je vršilac dužnosti direktora EPS-a. On je naglasio da proces sistematizacije planiran da bude završen do kraja maja, treba da pokaže da li i gde ima viškova zaposlenih.

Do kraja godine bez poskupljenja strujePlanom poslovanja Elektroprivrede Srbije za 2016. godinu nije predviđeno povećanje cene električne energije iako je ona najniža u Evropi.

Dva su razloga za to. EPS je prošlu godinu završio sa profitom od 2,5 milijardi dinara, a bio je planiran gubitak od 21,5 milijardi. Drugo, cena struje na tržištu nikada nije bila niža.

Naša procena je da nećemo tražiti poskupljenje. Kako će se situacija odvijati na tržištu, niko ne može predvideti - rekao je juče u razgovoru sa novinarima štampanih medija Milorad Grčić, vršilac dužnosti direktora EPS-a.

On je naglasio da proces sistematizacije planiran da bude završen do kraja maja, treba da pokaže da li i gde ima viškova zaposlenih.

- U proizvodnom sektoru sigurno nema, jedan deo je otišao u penziju a novi nisu zapošljavani, dok bi viškova moglo da bude u administraciji. Nakon sistematizacije, jasnije će se znati šta dalje, a oni koji su višak napustili bi preduzeće uz stimulativne otpremnine čiji će iznos biti dogovoren sa sindikatima - objašnjava Grčić.

On je dodao da EPS do kraja godine planira da smanji broj automobila u voznom parku za 1.000 i da će po tom osnovu biti ostvarene uštede od oko 300 miliona dinara.

Očekuje se da za mesec dana bude raspisan javni oglas za prodaju prvih 100 automobila.Planirano je da dva nova "audija" kupljena u vreme mandata bivšeg generalnog direktora Aleksandra Obradovića budu zamenjena za terenska vozila potrebna za nesmetan rad EPS-a.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik