Građanima dostupno 30% Plavih horizonata

Bez autora
Apr 11 2016

Kompanija Qatary Diar će, nakon izgradnje hotela u uvali Pržno, omogućiti da 30 odsto plaže Plavi horizonti bude u potpunosti dostupno javnosti, saopštio je njen izvršni direktor. On je na sastanku sa predsjednikom Opštine Tivat potvrdio da će ove godine parking prostori na samoj lokaciji, koji su se i ranije koristili, biti u potpunosti na raspolaganju gostima, dok će 100 odsto plaže biti dostupno korisnicima u naredne dvije godine. Iz Opštine Tivat su saopštili da je Novosel, u svrhu dobijanja informacija o statusu projekta i eliminisanja brojnih spekulacija koje se ovih dana plasiraju u javnosti, održao hitan sastanak sa Bankhurstom. Na samom sastanku Novosel je još jednom dobio čvrsta uvjeravanja predstavnika jednog od najznačajnijih investitora u Tivtu i Crnoj Gori, da za njih nikada nije bio upitan režim korišćenja plaže u uvali Pržna i da će po izgradnji hotela 30 odsto plaže biti u potpunosti dostupno javnosti.

Građanima dostupno 30% Plavih horizonataKompanija Qatary Diar će, nakon izgradnje hotela u uvali Pržno, omogućiti da 30 odsto plaže Plavi horizonti bude u potpunosti dostupno javnosti, saopštio je njen izvršni direktor Greg Bankhurst.

On je na sastanku sa predsjednikom Opštine Tivat, Ivanom Novoselom, potvrdio da će ove godine parking prostori na samoj lokaciji, koji su se i ranije koristili, biti u potpunosti na raspolaganju gostima, dok će 100 odsto plaže biti dostupno korisnicima u naredne dvije godine.

 Iz Opštine Tivat su saopštili da je Novosel, u svrhu dobijanja informacija o statusu projekta i eliminisanja brojnih spekulacija koje se ovih dana plasiraju u javnosti, jutros održao hitan sastanak sa Bankhurstom.

„Na samom sastanku Novosel je još jednom dobio čvrsta uvjeravanja predstavnika jednog od najznačajnijih investitora u Tivtu i Crnoj Gori, da za njih nikada nije bio upitan režim korišćenja plaže u uvali Pržna i da će po izgradnji hotela 30 odsto plaže biti u potpunosti dostupno javnosti“, navodi se u saopštenju.

Odbacivši novinarske spekulacije da Qatary Diar napušta projekat na Plavim horizontima, Bankhurst je, kako se navodi, najavio intenziviranje radova u naredne dvije sedmice.

Prema njegovim riječima, pregovori sa renomiranim svjetskim operaterom su i dalje aktuelni, a u planu je prvo izgradnja hotela a potom fazna izgradnja rezidencijalnih objekata.

Mještani Krtola i Krašića blokirali su u nedjelju kružni tok u blizini tivatskog aerodroma, nezdovoljni što lokalne i državne vlasti ignorišu njihov zahtjev da se obezbijedi nesmetan pristup javnosti plaži Plavi horizonti.

Plažu Plavi horizonti je Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom 2013. godine dalo u 30-ogodišnji zakup kompaniji Qatari Diar.

Mediji su ranije pisali da će projekat Qatary Diar-a Beyond Horizon, koji podrazumijeva izgradnju elitnog hotela i eksluzivnih vila u uvali u Krtolima kod Tivta, biti zaustavljen zbog problema u sticanju vlasništva nad zemljištem.

Kompanija Qatari Diar kupila je za oko 25 miliona eura hotel Plavi horizonti i okolno zemljište od Hotelsko-turističkog preduzeća (HTP) Primorje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik