Počelo izdavanje godišnjih finansijskih izveštaja

Bez autora
Apr 12 2016

Agencija za privredne registre Republike Srbije saopštila je da je Registar finansijskih izveštaja počeo od danas sa pružanjem usluge izdavanja izvornih redovnih godišnjih finansijskih izveštaja za 2015. godinu na srpskom i engleskom jeziku.Izvorni finansijski izveštaji za 2015. godinu naručuju se za pravna lica i preduzetnike za koje su ti izveštaji, kao potpuni i računski tačni, javno objavljeni na internet stranici APR-a. Korisnici, pre naručivanja izveštaja, treba da provere na linku Pretraga objavljenih finansijskih izveštaja počev od 2014. godine da li je za konkretno pravno lice odnosno preduzetnika taj izveštaj objavljen.

Počelo izdavanje godišnjih finansijskih izveštajaAgencija za privredne registre Republike Srbije saopštila je da je Registar finansijskih izveštaja počeo od danas sa pružanjem usluge izdavanja izvornih redovnih godišnjih finansijskih izveštaja za 2015. godinu na srpskom i engleskom jeziku.

Izvorni finansijski izveštaji za 2015. godinu naručuju se za pravna lica i preduzetnike za koje su ti izveštaji, kao potpuni i računski tačni, javno objavljeni na internet stranici APR-a.

Korisnici, pre naručivanja izveštaja, treba da provere na linku Pretraga objavljenih finansijskih izveštaja počev od 2014. godine da li je za konkretno pravno lice odnosno preduzetnika taj izveštaj objavljen.

Trenutni status obrade redovnog godišnjeg finansijskog izveštaja može se proveriti na linku Pretraga izveštaja za 2015. godinu, u delu Predmeti u radu.

Ako u izveštaju koji je dostavljen APR-u ima nedostataka, obveznik mora da što pre da ih otkloni, prema proceduri koja je propisana za obradu, kako bi izveštaj mogao biti javno objavljen i dostupan korisnicima u okviru usluga iz Registra finansijskih izveštaja.

Usluge boniteta, odnosno izveštaji o bonitetu i skoring, u kojima su uključeni podaci iz finansijskih izveštaja za 2015. godinu, biće naknadno dostupne korisnicima, a informacija o početku pružanja tih usluga biće blagovremeno objavljena.

Agencija za privredne registre do sada je objavila redovne godišnje finansijske izveštaje za 2015. godinu za više od 60.000 pravnih lica i preduzetnika, navodi se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik