Odličan buking za ovu sezonu u Crnoj Gori

Bez autora
Apr 13 2016

Treća sjednica Savjeta za praćenje turističkog razvoja i pripremu i praćenje turističkih sezona, kojom je predsjedavao predsjednik Vlade, održana je juče, a na dnevnom redu bili su rezultati turističke sezone 2015. i očekivanja za sezonu 2016. godine, kao i akcioni plan pripreme ljetnje turističke sezone. Kako se navodi u zajedničkom saopštenju, ovom prilikom analizirani su: sezonsko zapošljavanje, saobraćajna infrastruktura, aktivnosti Montenegro Airlinesa, Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobra, JP Nacionalni parkovi, vodosnabdijevanje, ektrosnabdijevanje i inspekcijski nadzor. Na sjednici Savjeta prezentovana je Informacija o progresu u dostupnosti Crne Gore kao turističke destinacije, zatim izmjene i dopune Zakona o turizmu kao i program podsticajnih mjera i novi Zakon o uređenju prostora i izgradnji objekata.

Odličan buking za ovu sezonu u Crnoj GoriTreća sjednica Savjeta za praćenje turističkog razvoja i pripremu i praćenje turističkih sezona, kojom je predsjedavao predsjednik Vlade, Milo Đukanović, održana je juče, a na dnevnom redu bili su rezultati turističke sezone 2015. i očekivanja za sezonu 2016. godine, kao i akcioni plan pripreme ljetnje turističke sezone.

Kako se navodi u zajedničkom saopštenju, ovom prilikom analizirani su: sezonsko zapošljavanje, saobraćajna infrastruktura, aktivnosti Montenegro Airlinesa, Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobra, JP Nacionalni parkovi, vodosnabdijevanje, ektrosnabdijevanje i inspekcijski nadzor.

Na sjednici Savjeta prezentovana je Informacija o progresu u dostupnosti Crne Gore kao turističke destinacije, zatim izmjene i dopune Zakona o turizmu kao i program podsticajnih mjera i novi Zakon o uređenju prostora i izgradnji objekata, koji ima za cilj razvoj novih poslovnih formi i turizmu a u pravcu podsticaja razvoja smjestajnih kapaciteta visoke kategorije, razvoja ponude i sadržaja na sjeveru zemlje i povezivanju ponude.

Zaključeno je da je iza nas uspješna sezona 2015, kao i da je neophodno intenziviranje aktivnosti kako bi turistička privreda ispunila očekivanja turista, s obzirom na jako dobar buking za 2016. godinu.

Na sjednici savjeta je takođe zaključeno da je neophodno da sve institucije i organizacije daju doprinos i ulože dodatne napore da unaprijede ponudu u domenu svojih nadležnosti - stoji u saopštenju. 

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik