Poštovanje rokova ili raskid ugovora

Bez autora
Apr 13 2016

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture izjavila jeda se rokovi za projektovanje, kontrolu i realizaciju projekata na rehabilitaciji puteva moraju poštovati, jer će u suprotnom ugovori biti raskidani.Ona je na sastanku sa projektantima i firmama koje rade tehničku kontrolu na projektu rehabilitacije puteva u Srbiji naglasila da je nedopustivo da projektovanje traje duže od samog izvođenja radova. Analiza do sada realizovanih projekata je pokazala da je projektovanje trajalo u proseku 350 dana po projektu, dok je prosek za izvođenje radova 264 dana.

Poštovanje rokova ili raskid ugovoraPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da se rokovi za projektovanje, kontrolu i realizaciju projekata na rehabilitaciji puteva moraju poštovati, jer će u suprotnom ugovori biti raskidani.

Mihajlović je na sastanku sa projektantima i firmama koje rade tehničku kontrolu na projektu rehabilitacije puteva u Srbiji naglasila da je nedopustivo da projektovanje traje duže od samog izvođenja radova.

Ona je navela da je analiza do sada realizovanih projekata pokazala da je projektovanje trajalo u proseku 350 dana po projektu, dok je prosek za izvođenje radova 264 dana.

Mihajlović je upozorila projektante na to da se probijanje rokova više neće tolerisati, ističući da je uz obavezan kvalitet rada neophodna i brzina.

Projektom rehabilitacije puteva obnoviće se 1.100 kilometara puteva u Srbiji iz kredita Svetske banke, Evropske banke za obnovu i razvoj i Evropske investicione banke uz učešće države, navodi se u saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik