Očekivana vrijednost poslova u ovoj godini 32 miliona KM

Bez autora
Apr 14 2016

Očekuje se da će vrijednost realizacije poslova kompanije "Boksit" iz Milića sa "Aluminom" iz Zvornika u 2016. godini biti oko 32 miliona KM, istaknuto je danas u Zvorniku na sastanku rukovodstva ova dva najveća privredna subjekta u regiji Birač. Na sastanku je navedeno da kompanije "Alumina" iz Zvornika i "Boksit" iz Milića kao strateški poslovni partneri imaju uspješnu poslovnu saradnju. Obje kompanije ostvaruju pozitivne poslovne rezultate, te imaju pravilno razumijevanje i dobar partnerski odnos, saopštila je Služba za odnose s javnošću kompanije "Alumina".

Očekivana vrijednost poslova u ovoj godini 32 miliona KMOčekuje se da će vrijednost realizacije poslova kompanije "Boksit" iz Milića sa "Aluminom" iz Zvornika u 2016. godini biti oko 32 miliona KM, istaknuto je danas u Zvorniku na sastanku rukovodstva ova dva najveća privredna subjekta u regiji Birač.

Na sastanku je navedeno da kompanije "Alumina" iz Zvornika i "Boksit" iz Milića kao strateški poslovni partneri imaju uspješnu poslovnu saradnju.

Obje kompanije ostvaruju pozitivne poslovne rezultate, te imaju pravilno razumijevanje i dobar partnerski odnos, saopštila je Služba za odnose s javnošću kompanije "Alumina".

Predsjednik Upravnog odbora "Alumine" Darko Lakić kaže da je kompanija "Boksit" najznačajniji dobavljač zvorničke fabrike i da je ovo jedan od prvih sastanaka rukovodstva dva strateška partnera otkako je došlo do promjene na čelu Upravnog odbora "Alumine".

"Drago mi je što je delegacija 'Boksita' na čelu sa predsjednikom kompanije Rajkom Dukićem u radnoj posjeti 'Alumini'", rekao je Lakić. On kaže da ove dvije kompanije imaju kontinuitet dobre i uspješne poslovne saradnje.

"Naša saradnja i u prethodnom periodu je bila na visokom nivou. Ne postoji nijedan razlog da ne bude nastavljena i u narednom vremenu", istakao je Lakić.

Predsjednik kompanije "Boksit" Rajko Dukić izrazio je zadovoljstvo imenovanjem Darka Lakića za predsjednika Upravnog odbora "Alumine".

"Mislim da je ovo najbolje rješenje koje se moglo naći", rekao je Dukić i dodao da je riječ o obrazovanom, stručnom i odgovornom menadžeru.

Dukić smatra da će Lakić vrlo brzo okupiti tim uspješnih ljudi koji mogu da nose, ne samo tekuću proizvodnju na bazi matične proizvodnje, nego i kad je u pitanju razvoj novih proizvoda.

On je istakao da su "Alumina" i "Boksit" svijetli primjeri na poslovnoj mapi Republike Srpske i BiH, te razgovore sa menadžmentom zvorničke fabrike ocijenio korisnim, dobrim i poželjnim.

"Na sastanku smo se dogovorili oko tekuće i buduće saradnje vezano za proizvodnju rude, dinamiku isporuka i cijena, ali i o drugim oblicima naše poslovne saradnje", istakao je Dukić. On je rekao da je kompanija "Boksit" preuzela značajan dio prevoza robe iz fabrike na evropsko i svjetsko tržište.

"Spremni smo da povećamo taj obim, naravno, pod tržišnim okolnostima", naveo je Dukić, i dodao da kompanija "Boksit" ima i značajnu proizvodnju drugih vrsta robe, prije svega hrane koju prodaje i "Alumini".

Dukić je najavio da će ovih dana, pod veoma povoljnim uslovima, zaposleni u kompaniji "Alumina" moći kupovati robu u "Boksitovom" poslovnom centru u Karakaju kod Zvornika.

"Kompanija žBoksitž u svom proizvodnom i trgovačkom programu ima oko 10.000 artikala dostupnih za široku upotrebu", rekao je Dukić.

Predsjednik milićke kompanije očekuje da će vrijednost realizacije poslova "Boksita" sa "Aluminom" u 2016. godini biti oko 32 miliona KM.

Sastanku u "Alumini", osim Lakića, učestvovali su i članovi menadžmenta zvorničke kompanije - direktor sektora Marketing Radislav Filipović, direktor Sektora za razvoj Zoran Obrenović, direktor Komercijalnog sektora Biljana Eskić i direktor Sektora za ekonomiku i finansije Vladimir Krstić.

U delegaciji "Boksita", osim Dukića, bili su izvršni direktor Kompanije Gordana Zarić, izvršni direktor sektora "Saobraćaj" Dragan Simić, izvršni direktor sektora "Komercijalno-proizvodni poslovi" Branka Mojević i izvršni direktor sektora za finansijski inženjering Vesna Mirović.

Kompanija "Alumina" zapošljava oko 1.250 radnika, dok u "Boksitu" radi oko 640 zaposlenih.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik