EasyJet doprinio ranijem početku sezone

Bez autora
Apr 17 2016

Uvođenje letova easyJet-a, vodeće aviokompanije u Velikoj Britaniji, predstavljaju strateške poteze države od velikog značaja za crnogorski turizam, posebno kad su periodi van sezone u pitanju, ocijenio je generalni direktor kompanije Adriatic Marinas. Ovih dana u Porto Montenegru srijećemo zanimljive posjetioce iz Britanije, koji su došli direktnim letom iz Mančestera, a koji ne skrivaju oduševljenje našim nautičkim naseljem i Bokom, i predstavljaju odličan 'novi talas' klijentele koja će se rado vraćati u Crnu Goru, kazao je. On je dodao da bi takvi direktni letovi i iz drugih destinacija značajno uticali na popularizaciju Crne Gore kod svjetske klijentele koja voli da putuje.

EasyJet doprinio ranijem početku sezoneUvođenje letova easyJet-a, vodeće aviokompanije u Velikoj Britaniji, predstavljaju strateške poteze države od velikog značaja za crnogorski turizam, posebno kad su periodi van sezone u pitanju, ocijenio je generalni direktor kompanije Adriatic Marinas, Oliver Corlette.

„Ovih dana u Porto Montenegru srijećemo zanimljive posjetioce iz Britanije, koji su došli direktnim letom iz Mančestera, a koji ne skrivaju oduševljenje našim nautičkim naseljem i Bokom, i predstavljaju odličan 'novi talas' klijentele koja će se rado vraćati u Crnu Goru“, kazao je Corlette.

On je, kako je saopšteno iz Porto Montenegra, dodao da bi takvi direktni letovi i iz drugih destinacija značajno uticali na popularizaciju Crne Gore kod svjetske klijentele koja voli da putuje.

„Direktni letovi, bez presijedanja i čekanja na aerodromima, prave veliku razliku kada birate mjesto u koje želite da dođete. Za cijelu Crnu Goru bi bilo značajno da ima što više ovakvih letova, iz evropskih metropola, ali i sa Bliskog istoka“, smatra Corlette.

Aviokompanija easyJet je od ovog ljeta uvela avio linije Mančester - Tivat i London - Tivat, što, kako se navodi, predstavlja značajan korak u pozicioniranju Tivta i Boke Kotorske kao atraktivne turističke destinacije kad je britansko tržište u pitanju.

Letovi iz Britanije već su značajno uticali na broj i strukturu gostiju koja dolazi u Porto Montenegro tokom aprila, a najave za maj i jun, kada je ta avio-ruta u pitanju, izuzetno su optimistične.

Direktor hotela Regent Porto Montenegro, Julia Ward, kazala je da hotel tokom ove godine bilježi porast gostiju upravo sa tržišta Velike Britanije.

„Već danas, a tek je sredina aprila, 55 odsto gostiju koji upravo borave u hotelu je iz Ujedinjenog Kraljevstva. Osim povećanog broja rezervacija za ovu sezonu, naši restorani bilježe veću posjećenost koju smo primjetili od 27. marta kada je prvi let easyJeta iz Mančestera sletio na tivatski aerodrom“, rekla je Ward.

Ona je kazala da easyJet posmatraju kao način odlične promocije Crne Gore kao nove destinacije na tržištu Velike Britanije i kao odličan 'vazdušni most' koji povezuje te dvije zemlje.

Komercijalni direktor easyJet-a, Ali Gayward saopštio je da im je zadovoljstvo što dodaju nove zemlje svojoj mreži i time je čine ekskluzivno dostupnom za putnike koji putuju iz Mančestera i Londona.

„Tivatski aerodrom je najbliži Kotoru, gradu koji je dio UNESCO-ve svjetske baštine, imenovanom kao broj jedan za posjetiti u svijetu prema Lonely Planet-u za ovu godinu. Tivat je dom Porto Montenegra, nove, moderne marine za superjahte koji predstavlja živu priobalnu zajednicu na rivi, sačinjenu od rezidencija, hotela i restorana, mjesta za šoping i zabavnih sadržaja,” poručio je Gayward.

Cybil i Raymond M. koji su boravili sedam dana u Porto Montenegru kazali su da su prvi put u Crnoj Gori i da su oduševljeni što su 'otkrili novu destinaciju', kao i da će je preporučiti svim prijateljima.

„Odsjeli smo u hotelu Regent, koji je, bez sumnje, hotel sa prvoklasnom uslugom. Osim divne prirode, oduševljeni smo ljudima, svi sa kojima smo tokom boravka stupili u kontakt bili su izuzetno ljubazni i predusretljivi. Rado ćemo se vraćati obzirom da smo sada udaljeni svega tri sata vrlo ugodnog leta“, kazali su Cybil i Raymond M.

Aviokompanija očekuje se da će samo tokom ovog ljeta iz Mančestera prevesti oko 15 hiljada putnika do i iz Tivta. Letovi su organizovani dva puta sedmično počevši od 27. marta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik