Potpisivanje Opšteg kolektivnog ugovora - ne prije 20. aprila

Bez autora
Apr 18 2016

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske smatra da Opšti kolektivni ugovor neće biti potpisan do 20. aprila jer ne postoji dobra volja u radnoj grupi koju su socijalni partneri formirali.On je rekao da će Vlada, u skladu sa Zakonom o radu, odrediti paramatre Opšteg kolektivnog ugovora, da bi se ovaj problem premostio, što ne ograničava pregovore o granskim kolektivnim ugovorima. Neće nastati vakuum koji bi izazvao problem, ali mislim da su socijalni partneri, prije svega Unija udruženja poslodavaca i Savez sindikata, vođeni ranijom politikom animoziteta i nesaradnje, i ovaj put pokazali nesaradnju, što nije dobro.

Potpisivanje Opšteg kolektivnog ugovora - ne prije 20. aprilaMinistar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović smatra da Opšti kolektivni ugovor neće biti potpisan do 20. aprila jer ne postoji dobra volja u radnoj grupi koju su socijalni partneri formirali.

Savanović je rekao da će Vlada, u skladu sa Zakonom o radu, odrediti paramatre Opšteg kolektivnog ugovora, da bi se ovaj problem premostio, što ne ograničava pregovore o granskim kolektivnim ugovorima.

"Neće nastati vakuum koji bi izazvao problem, ali mislim da su socijalni partneri, prije svega Unija udruženja poslodavaca i Savez sindikata, vođeni ranijom politikom animoziteta i nesaradnje, i ovaj put pokazali nesaradnju, što nije dobro", rekao je Savanović novinarima u Banjaluci.

On je izrazio nezadovoljstvo tokom pregovora o ovom dokumentu jer poslodavci i sindikat nemaju dovoljno dodirnih tačaka i odgovornosti za ono što rade.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik