Akumulirani gubitak Rafinerije Brod veći od 2 milijarde kuna

Bez autora
Apr 19 2016

Dok u Slavonskom Brodu prosvjeduju zbog najnovijeg alarmantnog onečišćenja zraka, u prekosavskoj Rafineriji nafte koja je uzrokovala to onečišćenje zbrajaju gubitke. Akumulirani gubitak Rafinerije Brod na kraju prošle godine iznosio je 520 milijuna maraka, neto zaduženost je dva puta veća od kapitala, a poduzeće ima i značajne transakcije s povezanim osobama. Navodi se to u izvješću revizorske kuće Deloitte za 2015. godinu, koja je ovoj kompaniji dala mišljenje s rezervom. Revizori su, između ostalog, naveli kako sposobnost Rafinerije da nastavi poslovanje u skladu s načelom stalnosti ovisi o kontinuitetu finansijske potpore matične tvrtke "Njeftagazinkora“. Oni su istaknuli i kako Rafinerija ne raspolaže dovoljnim iznosom visokolikvidnih sredstava, jer ima problema u kontinuiranom priljevu novčanih sredstava od realizacije usluga koji omogućava izmirenje obveza u roku dospijeća.

Akumulirani gubitak Rafinerije Brod veći od 2 milijarde kunaDok u Slavonskom Brodu prosvjeduju zbog najnovijeg alarmantnog onečišćenja zraka, u prekosavskoj Rafineriji nafte koja je uzrokovala to onečišćenje zbrajaju gubitke.

Prema pisanju medija u BiH, akumulirani gubitak Rafinerije Brod na kraju prošle godine iznosio je 520 milijuna maraka (oko 2,08 milijardi kuna), neto zaduženost je dva puta veća od kapitala, a poduzeće ima i značajne transakcije s povezanim osobama.

Navodi se to u izvješću revizorske kuće Deloitte za 2015. godinu, koja je ovoj kompaniji dala mišljenje s rezervom.

Revizori su, između ostalog, naveli kako sposobnost Rafinerije da nastavi poslovanje u skladu s načelom stalnosti ovisi o kontinuitetu finansijske potpore matične tvrtke "Njeftagazinkora“.

Oni su istaknuli i kako Rafinerija ne raspolaže dovoljnim iznosom visokolikvidnih sredstava, jer ima problema u kontinuiranom priljevu novčanih sredstava od realizacije usluga koji omogućava izmirenje obveza u roku dospijeća.

Dugoročne obveze Rafinerije iznose 2,27 milijarde kuna i manje su u odnosu na godinu prije, kada su iznosile 2,38 milijardi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik