Grawe osiguranje: Ostvarena premija u iznosu od 30,14 miliona KM

Bez autora
Apr 19 2016

Grawe osiguranje Sarajevo prošle godine je ostvarilo premiju u iznosu od 30,14 miliona KM i rast polisirane premije od 6,5 posto, kazao je u Sarajevu, predsjednik Uprave Grawe osiguranja, predstavljajući rezultate poslovanja u prošloj godini, te dodao kako je Grawe drugu godinu zaredom ostvarilo najveću dobit od osnivanja društva, a ona je u 2015. iznosila 2,16 miliona KM. U odnosu na tržište koje je raslo 2,7 posto Grawe je ostvarilo tri put veći rast što je nastavak višegodišnjeg uspješnog poslovanja. Da je godina iza nas bila uspješna pokazuje i stabilan rast tržišnog učešća koji je premašio planiranih sedam posto. Također, Grawe bilježi i visok stepen solventnosti od 272 posto, što je garant sigurnosti i stabilnosti sredstava klijenata", istakao je on, dodajući da je Grawe uspjelo ostvariti ovako dobre rezultate usprkos teškom i turbulentnom finansijskom tržištu u BiH.

Grawe osiguranje: Ostvarena premija u iznosu od 30,14 miliona KMGrawe osiguranje Sarajevo prošle godine je ostvarilo premiju u iznosu od 30,14 miliona KM i rast polisirane premije od 6,5 posto, kazao je danas u Sarajevu Fikret Hodžić, predsjednik Uprave Grawe osiguranja, predstavljajući rezultate poslovanja u prošloj godini, te dodao kako je Grawe drugu godinu zaredom ostvarilo najveću dobit od osnivanja društva, a ona je u 2015. iznosila 2,16 miliona KM.

"U odnosu na tržište koje je raslo 2,7 posto Grawe je ostvarilo tri put veći rast što je nastavak višegodišnjeg uspješnog poslovanja. Da je godina iza nas bila uspješna pokazuje i stabilan rast tržišnog učešća koji je premašio planiranih sedam posto.

Također, Grawe bilježi i visok stepen solventnosti od 272 posto, što je garant sigurnosti i stabilnosti sredstava klijenata", istakao je Hodžić, dodajući da je Grawe uspjelo ostvariti ovako dobre rezultate usprkos teškom i turbulentnom finansijskom tržištu u BiH.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik