Dodeljena bespovratna pomoć za 48 preduzetnica

Bez autora
Apr 19 2016

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za evropske integracije i ambasador Švajcarske u Srbiji uručili su danas u Raškoj sertifikate o bespovratnoj pomoći za pokretanje biznisa za 48 preduzetnica.Ministarka je tom prilikom naglasila da žene kojima se uručuje bespovratna pomoć za pokretanje malog biznisa dolaze iz 22 najnerazvijenije opštine u našoj zemlji. Ona je, podsetivši na to da je 2016. godina proglašena za Godinu preduzetništva, istakla da je žensko preduzetništvo uslov održivog i stabilnog napretka i da su njegovom unapređenju posvećeni svi u Vladi Srbije.

Dodeljena bespovratna pomoć za 48 preduzetnicaMinistar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za evropske integracije Jadranka Joksimović i ambasador Švajcarske u Srbiji Žan Danijel Ruh uručili su danas u Raškoj sertifikate o bespovratnoj pomoći za pokretanje biznisa za 48 preduzetnica.

Joksimović je tom prilikom naglasila da žene kojima se uručuje bespovratna pomoć za pokretanje malog biznisa dolaze iz 22 najnerazvijenije opštine u našoj zemlji.

Ona je, podsetivši na to da je 2016. godina proglašena za Godinu preduzetništva, istakla da je žensko preduzetništvo uslov održivog i stabilnog napretka i da su njegovom unapređenju posvećeni svi u Vladi Srbije.

Joksimović je naglasila da je danas otvaranje svakog radnog mesta veliki uspeh, pri čemu je žensko preduzetništvo posebno u fokusu. To mora da bude cilj posebno u nerazvijenim, manjim područjima, gde su tradicionalne kulture, gde žena vrlo često nije nezavisna, nema imovinu koju može da založi da podigne kredit i često se odriču nasledstva, ukazala je ona.

Joksimović je dodala da je zbog toga važno podržati žene, jer one obično upošljavaju druge žene i šire preduzetnički duh.

Ruh je ocenio da u središtu uspešnog biznisa stoji jaka želja da se uspe u poslu, ali da ni to nekada nije dovoljno ako nedostaju sredstva. On je izrazio nadu da će dobitnice grantova biti podstrek drugim ženama, ali i muškarcima da pokrenu sopstveni biznis.

Javni poziv za dodelu bespovratne pomoći bio je otvoren od 15. juna do 24. jula prošle godine, a program "Evropski progres" je održao sedam informativnih sesija i devet obuka za izradu biznis plana. Na konkurs za finansiranje pristigle su 134 prijave od kojih je odobreno 48 predloga projekata.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik