Apollo s EBRD-om preuzeo NKBM

Bez autora
Apr 24 2016

Američki financijski fond Apollo i Europska banka za obnovu i razvoj uplatili su u četvrtak na račun slovenske vlade 250 milijuna eura i postali vlasnici Nove Kreditne banke Maribor. Time je završena prodaja te banke koju je država prije dvije godine dokapitalizirala s 870 milijuna eura, kako bi je sanirala i izvukla iz gubitaka. Uplatom iznosa dogovorenog lanjskim kupoprodajnim ugovorom, Apollo je postao vlasnik 80 posto dionica druge najveće slovenske banke, a EBRD je preuzeo petinu dionica. Predstavnik fonda Apollo Gernot Lohr izjavio je u četvrtak da je sretan što je operacija privedena kraju i izrazio očekivanje da će mariborska banka s novom upravom i nadzornim odborom postati jedna od najdinamičnijih u Sloveniji i regiji.

Apollo s EBRD-om preuzeo NKBMAmerički financijski fond Apollo i Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) uplatili su u četvrtak na račun slovenske vlade 250 milijuna eura i postali vlasnici Nove Kreditne banke Maribor (NKBM).
 
Time je završena prodaja te banke koju je država prije dvije godine dokapitalizirala s 870 milijuna eura, kako bi je sanirala i izvukla iz gubitaka.

Uplatom iznosa dogovorenog lanjskim kupoprodajnim ugovorom, Apollo je postao vlasnik 80 posto dionica druge najveće slovenske banke, a EBRD je preuzeo petinu dionica.

Predstavnik fonda Apollo Gernot Lohr izjavio je u četvrtak na konferenciji za novinare da je sretan što je operacija privedena kraju i izrazio očekivanje da će mariborska banka s novom upravom i nadzornim odborom postati jedna od najdinamičnijih u Sloveniji i regiji.

Novi vlasnici NKBM-u namjeravaju pripojiti slovenski dio Raiffeisen banke i Poštansku banku te tržišni udio u slovenskom bankarstvu povećati na 25 posto u roku sedam godina.

Lohr nije želio komentirati nagađanja da će Apollo kupiti i slovenske filijale Sberbanke.   

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik