Pipistrel želi male avione proizvoditi u Kini

Bez autora
Apr 27 2016

Slovenski proizvođač ultralakih zrakoplova Pipistrel želi prodrijeti na kinesko tržište aviona za civilno zrakoplovstvo i razmišlja o otvaranju pogona u Kini, potvrdio je osnivač i većinski vlasnik tvrtke Ivo Boscarol. Njemu je u utorak, zamjenik ministra za promet i direktor kineske agencije za civilnu avijaciju predao tri certifikata kojima se toj tvrtci dopušta ulazak na veliko kinesko tržište svojim modelima, već afirmiranima u svijetu. U Kini leti 50 naših zrakoplova, ali nam se dobivanjem certifikata za tri naša modela široko otvaraju vrata na tržištu za sportske i civilne zrakoplove, kazao je Boscarol, dodavši da bi u roku nekoliko godina broj Pipisterelovia aviona u Kini mogao narasti na tisuću, pod uvjetom da tamo postave novu tvornicu, pri čemu je moguć i ulazak kineskog kapitala u Pipistrel.

Pipistrel želi male avione proizvoditi u KiniSlovenski proizvođač ultralakih zrakoplova Pipistrel želi prodrijeti na kinesko tržište aviona za civilno zrakoplovstvo i razmišlja o otvaranju pogona u Kini, potvrdio je osnivač i većinski vlasnik tvrtke Ivo Boscarol.

Boscarolu je u utorak zamjenik ministra za promet i direktor kineske agencije za civilnu avijaciju Feng Zhenglin predao tri certifikata kojima se toj tvrtci dopušta ulazak na veliko kinesko tržište svojim modelima, već afirmiranima u svijetu.

"U Kini leti 50 naših zrakoplova, ali nam se dobivanjem certifikata za tri naša modela široko otvaraju vrata na tržištu za sportske i civilne zrakoplove", kazao je Boscarol, dodavši da bi u roku nekoliko godina broj Pipisterelovia aviona u Kini mogao narasti na tisuću, pod uvjetom da tamo postave novu tvornicu, pri čemu je moguć i ulazak kineskog kapitala u Pipistrel.

"Već ove godine počinjemo s nekim postupcima u tom pravcu i razmišljamo o gradnji jednog do tri proizvodna pogona u Kini, a mogli bismo omogućiti i ulazak kineskog partnera u vlasništvo Pipistrela", kazao je Boscarol.

Svoj do sada najveći komercijalni uspjeh na međunarodnom tržištu Pipisterl je postigao lani pobjedom na međunarodnom natječaju za isporuku 194 školska zrakoplova Indijskom ratnom zrakoplovstvu, Indijskoj ratnoj mornarici i Nacionalnom programu kadeta, s opcijom moguće isporuke dodatnih 100 zrakoplova nakon tri godine.

Posao za Indiju Boscarol je dobio u konkurenciji čak 11 renomiranih svjetskih proizvođača lakih aviona.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik