Za razvoj ruralnog poduzetništva 5,35 milijuna dolara

Bez autora
Apr 27 2016

Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora i i generalni direktor Opec fonda za međunarodni razvoj potpisali su u Beču Sporazum o zajmu za Projekt razvojnog poduzetništva u vrijednosti 5.350.000 dolara.Opći cilj ovog projekta je smanjiti ruralno siromaštvo putem pružanja pomoći poljoprivrednicima u procesu prelaska na komercijalnu poljoprivredu i razvoju sektora nepoljoprivrednih društava, čime će se stimulirati stvaranje prilika za zapošljavanje u ruralnim područjima.

Za razvoj ruralnog poduzetništva 5,35 milijuna dolaraZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda i i generalni direktor Opec fonda za međunarodni razvoj (OFID) Suleiman Jasir Al- Herbish potpisali su danas u Beču Sporazum o zajmu za Projekt razvojnog poduzetništva u vrijednosti 5.350.000 dolara.

Opći cilj ovog projekta je smanjiti ruralno siromaštvo putem pružanja pomoći poljoprivrednicima u procesu prelaska na komercijalnu poljoprivredu i razvoju sektora nepoljoprivrednih društava, čime će se stimulirati stvaranje prilika za zapošljavanje u ruralnim područjima.

Sporazum koji je danas potpisan odnosi se na Federaciju BiH gdje će zajam biti i alociran, a koristit će se za potporu i ulaganje u ruralno poduzetništvo, kao i infrastruktura ruralnog tržišta.

Ministar Bevanda nakon potpisivanja sporazuma zahvalio se generalnom direktoru OFID-a na potporu koju kontinuirano pružaju Bosni i Hercegovini, te izrazio nadu da će nastaviti dobru suradnju i ubuduće.

„Ovo je povoljan kredit koji ima grejs period od pet godina uz rok otplate od 15 godina, te povoljnu kamatu od 2,75 posto godišnje. Siguran sam da će ova sredstva doprinijeti da se unaprijedi poljoprivredna proizvodnja i prilagodi novim uvjetima tržišta“, naglasio je ministar Bevanda.

Generalni direktor OFID-a istaknuo je da će ova institucija nastaviti pružati potporu razvojnim projektima u BiH, posebice u oblasti smanjenja siromaštva u ruralnim sredinama.

Potpisivanju ovog sporazuma nazočio je i veleposlanik BiH u Austriji Tomislav Leko, prioćeno je iz Ministarstva financija i trezora BiH.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik