Iz pogona tuzlanske Dite izašao Arix u vrećicama od 3 i 6 kg

Bez autora
Apr 27 2016

Uz pomoć trgovačkog lanca Bingo, tuzlanska Fabrika deterdženata Dita na bh. tržište će do kraja sedmice plasirati i deterdžent za pranje rublja Arix Tenzo u plastičnim vrećicama u pakovanjima od tri i šest kilograma. Kako je saopšteno iz Binga, u nekim trgovinama pomenuti Arix je već na policama, a bit će dostupan i po akcijskim cijenama. U sve naše objekte smo pustili proizvode, a do kraja tjedna će se naći na svim policama, a našim kupcima pripremili smo i akcijske cijene ovih artikala, istakla je glasnogovornica kompanije Bingo. Kako ističu iz tuzlanske Dite, u planu je proizvodnja novih 100 tona deterdženta. Mi praktično više nemamo deterdženta u skladištu, što je očit pokazatelj da je kvalitet presudio. Potražnja je ogromna, zbog čega smo i odlučili sugrađanima ponuditi Arix i u jeftinijem pakovanju. Ipak, pratit ćemo tržište i spram njega organizovati i proizvodnju.

Iz pogona tuzlanske Dite izašao Arix u vrećicama od 3 i 6 kgUz pomoć trgovačkog lanca Bingo, tuzlanska Fabrika deterdženata Dita na bh. tržište će do kraja sedmice plasirati i deterdžent za pranje rublja Arix Tenzo u plastičnim vrećicama u pakovanjima od tri išest kilograma.

Kako je saopšteno iz Binga, u nekim trgovinama pomenuti Arix je već na policama, a bit će dostupan i po akcijskim cijenama.

“U sve naše objekte smo pustili proizvode, a do kraja tjedna će se naći na svim policama, a našim kupcima pripremili smo i akcijske cijene ovih artikala”, istakla je Tatjana Paunoski, glasnogovornica kompanije Bingo.

Kako ističu iz tuzlanske Dite, u planu je proizvodnja novih 100 tona deterdženta.

“Mi praktično više nemamo deterdženta u skladištu, što je očit pokazatelj da je kvalitet presudio. Potražnja je ogromna, zbog čega smo i odlučili sugrađanima ponuditi Arix i u jeftinijem pakovanju. Ipak, pratit ćemo tržište i spram njega organizovati i proizvodnju”, kazao nam je Nedžad Gavranović iz marketing službe Dite.

Proizvodnja Arixa je pokrenuta nedavno, a odmah nakon toga javili su se i prvi kupci iz inostranstva, zbog čega je jedan šleper Arixa već poslat na tržište Kosova.

“Imamo malih problema sa plasmanom proizvoda, jer izgleda da je, dok mi nismo radili, dolje došao neki loši Arix falsifikat, zbog čega sad kupci ne vjeruju našem proizvodu. Planiramo ih pridobiti podjelom besplatnih primjeraka, kako bismo ih uvjerili u kvalitet”, kazao nam je Gavranović.

Dita je nedavno učestvovala i na budvanskom sajmu i ostvarila kontakte sa zainteresovanim kupcima. Međutim, s obzirom na to da je Dita u stečaju, novca nedostaje za nabavku sirovina, zbog čega se umnogome oslanjaju na pomoć Binga.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik