Program EaSI - dobra šansa za zapošljavanje

Bez autora
Apr 27 2016

Državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije učestvovao je danas u Subotici na informativnom seminaru o EaSi programu – glavnom fondu Evropske unije u oblasti rada, zapošljavanja i socijalne politike.On je uputio poziv učesnicima skupa da napišu dobre projekte i konkurišu za sredstva iz EU fondova, uz napomenu da je program EaSi dobra šansa za zapošljavanje na lokalnom nivou. Za Srbiju je posebno značajna njegova komponenta Mikrofinansiranje i socijalno preduzetništvo koja ima za cilj da poveća dostupnost mikrofinansiranja osetljivim grupama i mikro-preduzećima, kao i da poveća pristup finansijskim izvorima za socijalna preduzeća.

Program EaSI - dobra šansa za zapošljavanjeDržavni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije Nenad Ivanišević učestvovao je danas u Subotici na informativnom seminaru o EaSi programu – glavnom fondu Evropske unije u oblasti rada, zapošljavanja i socijalne politike.

Ivanišević je tom prilikom uputio poziv učesnicima skupa da napišu dobre projekte i konkurišu za sredstva iz EU fondova, uz napomenu da je program EaSi dobra šansa za zapošljavanje na lokalnom nivou.

On je objasnio da je za Srbiju posebno značajna njegova komponenta Mikrofinansiranje i socijalno preduzetništvo koja ima za cilj da poveća dostupnost mikrofinansiranja osetljivim grupama i mikro-preduzećima, kao i da poveća pristup finansijskim izvorima za socijalna preduzeća.

Na taj način bi institucije i organizacije iz Srbije po prvi put dobile pristup jednom izvoru finansiranja EU namenjenom razvoju mikrofinansiranja i socijalnog preduzetništva.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja raspisalo je do sada šest javnih poziva za EaSI.

Ukupan budžet programa za period od 2014. do 2020. godina iznosi 919,46 miliona evra, navodi se u saopštenju Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik