Novi pogon "IGB Automotive Comp" u Inđiji

Bez autora
Apr 27 2016

Predsednik Vlade Republike Srbije i ambasador SR Nemačke u Srbiji položili su danas kamen temeljac za izgradnju novog proizvodnog pogona kompanije "IGB Automotive Comp" u Inđiji, uz poruku da je to najava daljih nemačkih investicija u Srbiju. Premijer je na ovoj svečanosti izrazio zadovoljstvo time što će u toj fabrici biti otvoreno još 510 novih radnih mesta, ali i činjenicom što je nemačka kompanija odlučila da širi svoju proizvodnju u Srbiji, kao stabilnoj zemlji sa dobrim i vrednim radnicima iz svih krajeva Sremskog okruga. On je istovremeno izneo uverenje da će ta fabrika biti završena u planiranom roku i da će do 2017. godine u njoj raditi više od 2.000 radnika.

Novi pogon "IGB Automotive Comp" u InđijiPredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić i ambasador SR Nemačke u Srbiji Aksel Ditman položili su danas kamen temeljac za izgradnju novog proizvodnog pogona kompanije "IGB Automotive Comp" u Inđiji, uz poruku da je to najava daljih nemačkih investicija u Srbiju.

Vučić je na ovoj svečanosti izrazio zadovoljstvo time što će u toj fabrici biti otvoreno još 510 novih radnih mesta, ali i činjenicom što je nemačka kompanija odlučila da širi svoju proizvodnju u Srbiji, kao stabilnoj zemlji sa dobrim i vrednim radnicima iz svih krajeva Sremskog okruga.

On je istovremeno izneo uverenje da će ta fabrika biti završena u planiranom roku i da će do 2017. godine u njoj raditi više od 2.000 radnika.

Nemačke kompanije će sve više dolaziti u našu zemlju, rekao je premijer i ujedno izrazio zahvalnost ambasadoru SR Nemačke zbog osnivanja Srpsko-nemačke privredne komore u Srbiji.

Ditman je naglasio da se podizanjem novog pogona ove kompanije u Inđiji upućuje signal nemačkim kompanijama za dalje investicije u Srbiju.

On je istakao da je Srbija već danas uspešna zemlja kada je reč o dobavljačima za auto-industriju, dodajući da se u Nemačkoj ne može zamisliti nijedan automobil bez delova iz Srbije.

Prema njegovim rečima, Srbija je od nemačkih privrednika prepoznata kao interesantna destinacija za investicije u sve privredne grane, a to je pre svega zbog blizine EU, kao i visokoobrazovane radne snage.

Ambasador je podsetio na to da su nemački preduzetnici u Srbiju investirali više od 1,8 milijardi evra i otvorili približno 30.000 radnih mesta.

Ditman je ujedno ukazao na to da je za privlačenje daljih investicija neophodna vladavina prava, zbog čega je važno otvaranje poglavlja 23 i 24.

Nemačka će, kako je najavio, nastaviti da podržava srpsku privredu, pri čemu će pružiti podršku našoj zemlji i u domenu dualnog obrazovanja, ali i podsticati malo i srednje preduzetništvo.

Direktor "IGB Automotive Comp" u Inđiji Dalibor Berić objasnio je da ovom investicijom ta kompanija u Srbiji, što se tiče proizvodnje grejača za sedišta, postaje najjača u čitavom regionu, ali i u svetu.

U novom pogonu, kako je najavio, biće upošljavani radnici ne samo sa srednjom stručnom spremom, već i sa višim obrazovanjem, što je novi razvojni pravac kompanije.

Folker Prešer iz grupacije "I. G. Bauerhin GmbH" istakao je da kompanija u veoma kratkom roku želi da zaposli dodatnih 500 ljudi, čime bi broj radnika u Inđiji porastao na 2.000.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik