Prihodi Telekoma manji 5 posto

Bez autora
Apr 28 2016

Crnogorski Telekom zabilježio je u prvom kvartalu ove godine smanjenje prihoda i profitabilnosti u poređenju sa prethodnom godinom. To je, kako je saopšteno iz kompanije, bilo očekivano. Ostvareni su prihodi u iznosu od 21,5 miliona eura. U poređenju sa prvim kvartalom prošle godine, prihodi su pali 1,2 miliona eura ili pet odsto. Ukupni prihodi od usluga, maloprodajnih i veleprodajnih, smanjeni su za 1,5 miliona eura ili sedam odsto, usljed regulacije i smanjenja prihoda u mobilnom segmentu poslovanja. Pad prihoda od usluga je djelimično kompenzovan povećanjem prihoda od prodaje uređaja, navode iz Telekoma. Podsjetili su da je optička mreža sada dostupna u više od 45 hiljada domaćinstava, što čini 23% od svih domaćinstava u Crnoj Gori.

CrnogorskPrihodi Telekoma manji 5 postoi Telekom zabilježio je u prvom kvartalu ove godine smanjenje prihoda i profitabilnosti u poređenju sa prethodnom godinom. To je, kako je saopšteno iz kompanije, bilo očekivano.

"Ostvareni su prihodi u iznosu od 21,5 miliona eura. U poređenju sa prvim kvartalom prošle godine, prihodi su pali 1,2 miliona eura ili pet odsto.

Ukupni prihodi od usluga, maloprodajnih i veleprodajnih, smanjeni su za 1,5 miliona eura ili sedam odsto, usljed regulacije i smanjenja prihoda u mobilnom segmentu poslovanja. Pad prihoda od usluga je djelimično kompenzovan povećanjem prihoda od prodaje uređaja", navode iz Telekoma.

Podsjetili su da je optička mreža sada dostupna u više od 45 hiljada domaćinstava, što čini 23% od svih domaćinstava u Crnoj Gori.

"Broj korisnika koji koristi našu optičku mrežu je porastao 14% u poređenju sa prethodnom godinom i iznosi 11.600", navode iz Telekoma.

Broj korisnika mobilnog interneta se značajno povećao (10%) u odnosu na prošlu godinu i iznosi 127 hiljada.

"Na kraju prvog kvartala 2016.godine korisnici Crnogorskog Telekoma su koristili 334 hiljade SIM kartica, što je pet hiljada ili dva odsto više u poređenju sa prethodnom godinom.

Baza postpejd SIM kartica se uvećala za 17 hiljada ili 12% dok se baza pripejd kartica smanjila za 12 hiljada ili 7%. Crnogorski Telekom je ostao lider na tržištu u postpejd segmentu", istakli su iz kompanije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik