Turski investitori zainteresirani za Petrokemiju

Bez autora
May 02 2016

Sudbina Petrokemije uskoro bi napokon trebala biti poznata. Novi strateški partner kutinskoj bi kompaniji trebao donijeti stabilnost koja joj posljednjih godina toliko nedostaje. Poznato je kako je PPD nedavno predao obvezujuću ponudu za kutinsku kompaniju. No, za ovotjednog boravka turskog izaslanstva u Hrvatskoj, turski ulagač iz petrokemijske industrije pokazao je velik interes za ulaganje u Petrokemiju. Spominjao se i interes Ine koja ima velika potraživanja prema Petrokemiji na ime isporučenog plina. Kutinska Petrokemija u prvom je tromjesečju ove godine poslovala s gubitkom od 6,6 milijuna kuna, smanjivši ga u odnosu na isto razdoblje lani kada je on iznosio 15,9 milijuna kuna, dok su ukupni prihodi pali za gotovo 24 posto.

Turski investitori zainteresirani za PetrokemijuSudbina Petrokemije uskoro bi napokon trebala biti poznata. Novi strateški partner kutinskoj bi kompaniji trebao donijeti stabilnost koja joj posljednjih godina toliko nedostaje.

Poznato je kako je PPD nedavno predao obvezujuću ponudu za kutinsku kompaniju. No, za ovotjednog boravka turskog izaslanstva u Hrvatskoj, doznaje Večernji list, turski ulagač iz petrokemijske industrije pokazao je velik interes za ulaganje u Petrokemiju. Spominjao se i interes Ine koja ima velika potraživanja prema Petrokemiji na ime isporučenog plina.

Kutinska Petrokemija u prvom je tromjesečju ove godine poslovala s gubitkom od 6,6 milijuna kuna, smanjivši ga u odnosu na isto razdoblje lani kada je on iznosio 15,9 milijuna kuna, dok su ukupni prihodi pali za gotovo 24 posto, podaci su iz financijskog izvješća tvrtke objavljenog u petak.

Ukupni su prihodi tog proizvođača umjetnog gnojiva iznosili 534,4 milijuna kuna odnosno bili su 23,6 posto manji nego godinu ranije.

Država planira ove godine od prodaje državnih udjela zaraditi 1,6 milijardi kuna. Dodatno od nekretnina 684 milijuna kuna.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik