Bh. vina predstavljena na poznatom sajmu vina u Japanu

Bez autora
May 03 2016

Četiri vrste vina iz BiH - Vranac i Hum Cabernet Sauvignon Manastira Tvrdoš iz Trebinja i Blatina i Žilavka iz podruma Nuić iz Ljubuškog, predstavljeni su i prodavani na 89. Svjetskom sajmu vina u Tokiju koji je održan od 6. do 12. aprila. Više od 900 vrsta vina iz svijeta su bili izloženi i prodavani u centru Daimaru, koji je u kategoriji Harrods centara u Londonu. Iz Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH navode da su japanski potrošači bili zadovoljni visokom kvalitetom bh. vina i da su uživali u degustaciji Vranca i Blatine. Predstavnik FIPA-e u Japanu Shigehiko Nishihama učestvovao je na navedenom sajmu na kojem je direktno predstavljao vina iz BiH japanskim potrošačima.

Bh. vina predstavljena na poznatom sajmu vina u JapanuČetiri vrste vina iz BiH - Vranac i Hum Cabernet Sauvignon Manastira Tvrdoš iz Trebinja i Blatina i Žilavka iz podruma Nuić iz Ljubuškog, predstavljeni su i prodavani na 89. Svjetskom sajmu vina u Tokiju koji je održan od 6. do 12. aprila.

Više od 900 vrsta vina iz svijeta su bili izloženi i prodavani u centru Daimaru, koji je u kategoriji Harrods centara u Londonu.

Iz Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA) navode da su japanski potrošači bili zadovoljni visokom kvalitetom bh. vina i da su uživali u degustaciji Vranca i Blatine.

Predstavnik FIPA-e u Japanu Shigehiko Nishihama učestvovao je na navedenom sajmu na kojem je direktno predstavljao vina iz BiH japanskim potrošačima.

Dodaju da je od januara 2014. BiH počela izvoziti vino u Japan, zahvaljujući u velikoj mjeri Nishihami koji je uložio velike napore da bi došlo do izvoza.

Japanska firma M & P Corporation iz Tokija odlučila je da uvozi devet vrsta vina iz BiH (šest crnih i tri bijela vina) iz dvije vinarije: Vinograd Nuić i Vino Manastir Tvrdoš, saopćeno je iz FIPA-e.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik