Povećan promet robe u trgovini na malo

Bez autora
May 03 2016

Republički zavod za statistiku saopštio je danas da je promet robe u trgovini na malo u Srbiji u martu 2016. godine, u odnosu na mart 2015. godine, veći u tekućim cenama za 10,3 odsto, a u stalnim cenama za 12,7 odsto.U saopštenju se navodi da je u martu ove godine, u poređenju sa prethodnim mesecom, promet robe veći u tekućim cenama za 12,4 odsto, a u stalnim cenama za 12,3 odsto. Promet robe u trgovini na malo u periodu januar–mart 2016. godine, u odnosu na isti period 2015. godine, veći je u tekućim cenama za 9,7 odsto, a u stalnim cenama za 10,2 odsto.

Povećan promet robe u trgovini na maloRepublički zavod za statistiku saopštio je danas da je promet robe u trgovini na malo u Srbiji u martu 2016. godine, u odnosu na mart 2015. godine, veći u tekućim cenama za 10,3 odsto, a u stalnim cenama za 12,7 odsto.

U saopštenju se navodi da je u martu ove godine, u poređenju sa prethodnim mesecom, promet robe veći u tekućim cenama za 12,4 odsto, a u stalnim cenama za 12,3 odsto.

Promet robe u trgovini na malo u periodu januar–mart 2016. godine, u odnosu na isti period 2015. godine, veći je u tekućim cenama za 9,7 odsto, a u stalnim cenama za 10,2 odsto.

Promet u trgovini na malo (oblast 47 KD) dobijen je na osnovu statističkog istraživanja "Mesečni izveštaj trgovine na malo", realizovanog na uzorku, i na osnovu prijava PDV-a dobijenih od Poreske uprave.

Sve objavljene indekse treba tretirati kao prethodne, što znači da može doći do izvesnih korekcija na osnovu ocenjenih rezultata iz redovnih statističkih istraživanja koje sprovodimo na većem broju jedinica u uzorku.

Indeksi prometa robe u stalnim cenama dobijeni su deflacioniranjem indeksa u tekućim cenama odgovarajućim indeksima potrošačkih cena, iz kojih su isključeni: voda (iz komunalnih sistema), struja, motorna vozila, motocikli i delovi, dodaje se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik