Konsolidovana dobit Tehnogasa 3,6 milijadri dinara

Bez autora
May 03 2016

Proizvođač i distributer tehničkih gasova Meser Tehnogas je u prošloj godini ostvario konsolidovanu dobit od 3,6 milijardi dinara naspram 521,6 miliona u 2014. Skoro duplirana dobit u odnosu na nekonsolidovani dobitak posledica je jednokratne stavke dobitka poslovanja koje se obustavlja u iznosu od 1,6 milijardi dinara. Konsolidovani poslovni prihod kompanije neznatno je smanjen na 7,9 milijardi dinara, dok je poslovna dobit skočila 34,9 odsto na 1,9 milijardi dinara. Konsolidovani finansijski izveštaji Tehnogasa obuhvataju poslovanje matične kompanije i zavisnih preduzeća u Crnoj Gori, BiH, i Albaniji. Zavisno preduzeće u Turskoj je prodato 15. septembra prošle godine, dok je ove godine ugašena firma u Crnoj Gori.

Konsolidovana dobit Tehnogasa 3,6 milijadri dinaraProizvođač i distributer tehničkih gasova Meser Tehnogas je u prošloj godini ostvario konsolidovanu dobit od 3,6 milijardi dinara naspram 521,6 miliona u 2014.

Skoro duplirana dobit u odnosu na nekonsolidovani dobitak posledica je jednokratne stavke dobitka poslovanja koje se obustavlja u iznosu od 1,6 milijardi dinara.

Konsolidovani poslovni prihod kompanije neznatno je smanjen na 7,9 milijardi dinara, dok je poslovna dobit skočila 34,9 odsto na 1,9 milijardi dinara.

Konsolidovani finansijski izveštaji Tehnogasa obuhvataju poslovanje matične kompanije i zavisnih preduzeća u Crnoj Gori, BiH, i Albaniji.

Zavisno preduzeće u Turskoj je prodato 15. septembra prošle godine, dok je ove godine ugašena firma u Crnoj Gori.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik