Oporavlja se tržište nekretnina

Bez autora
May 04 2016

Kriza na tržištu nekretnina je iza nas, tvrde stručnjaci. Građevinari traže dobre lokacije, raste broj stambenih kredita, a sve što je napravljeno kvalitetno - dobro se i prodaje. Zahvaljujući turizmu, raste interes za stanove u središtu Zagreba, ali i na obali. No cijene nezaustavljivo padaju u Slavoniji. U središtu Zagreba dizalice rijetko rade, a stanovi u zgradama koje se dovršavaju većinom su prodani. Već ima zainteresiranih i za projekte koji nisu ni započeti, poput stambeno-poslovnog nebodera u Ilici. Kupci su postali izbirljiviji, pa investitori grade za one koji mogu birati i platiti. Svaka mjera kojom država pokušava pomoći mladim ljudima da dođu do stana je dobrodošla, ali nije dovoljna da ih zadrži.

Oporavlja se tržište nekretninaKriza na tržištu nekretnina je iza nas, tvrde stručnjaci. Građevinari traže dobre lokacije, raste broj stambenih kredita, a sve što je napravljeno kvalitetno - dobro se i prodaje.

Zahvaljujući turizmu, raste interes za stanove u središtu Zagreba, ali i na obali. No cijene nezaustavljivo padaju u Slavoniji.

U središtu Zagreba dizalice rijetko rade, a stanovi u zgradama koje se dovršavaju većinom su prodani. Već ima zainteresiranih i za projekte koji nisu ni započeti, poput stambeno-poslovnog nebodera u Ilici.

Kupci su postali izbirljiviji, pa investitori grade za one koji mogu birati i platiti. Svaka mjera kojom država pokušava pomoći mladim ljudima da dođu do stana je dobrodošla, ali nije dovoljna da ih zadrži.

Vladin Program poticane stanogradnje, u kojem je najviša cijena kvadrata oko 1100 eura, ide dalje, ali više će se graditi u manjim sredinama.

Neprodani stanovi, koji su godinama zagušivali tržište, posljednjih mjeseci ipak pronalaze svoje kupce. Zbog tog "čišćenja" tržišta ali, ponajprije zahvaljujući  turizmu u Zagrebu, Istri, Splitu, i Dubrovniku cijene rastu, ali u Slavoniji potpuno druga slika. Stanovništvo odlazi, a kuće prodaju za trećinu vrijednosti.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik