Investicija od 70 miliona evra u TENT

Bez autora
May 04 2016

„Elektroprivreda Srbije“ počinje prvu fazu revitalizacije bloka B2 u Termoelektrani „Nikola Tesla B“ u Obrenovcu. U kapitalni remont jednog od dva najveća termo proizvodna kapaciteta u Srbiji EPS će uložiti oko 70 miliona evra. EPS-ov projekat prve faze revitalizacije bloka TENT B2 na Ušću predstavlja najobimniji projekat koji se trenutno realizuje u okviru Elektroprivrede Srbije i najkrupniji u ogranku TENT, rekao je v.d. direktora JP EPS, na uvodnom sastanku sa predstavnicima više od 30 stranih i domaćih firmi koje će učestvovati u realizaciji ovog projekta.

Investicija od 70 miliona evra u TENT„Elektroprivreda Srbije“ počinje prvu fazu revitalizacije bloka B2 u Termoelektrani „Nikola Tesla B“ u Obrenovcu. U kapitalni remont jednog od dva najveća termo proizvodna kapaciteta u Srbiji EPS će uložiti oko 70 miliona evra.

- EPS-ov projekat prve faze revitalizacije bloka TENT B2 na Ušću predstavlja najobimniji projekat koji se trenutno realizuje u okviru Elektroprivrede Srbije i najkrupniji u ogranku TENT - rekao je Milorad Grčić, v. d. direktora JP EPS, na uvodnom sastanku sa predstavnicima više od 30 stranih i domaćih firmi koje će učestvovati u realizaciji ovog projekta.

- Posle 220.000 radnih sati, ovaj kapitalni remont bloka B2 doneće novih 200.000 radnih sati i povećanje snage za dodatnih 30 megavata, sa sadašnjih 620 MW na 650 MW. Pored produženja radnog veka, modernizacija će doprineti većoj pouzdanosti i energetskoj efikasnosti, kao i poboljšanju zaštite životne sredine.

Grčić je istakao da će u realizaciji ovog projekta u značajnom procentu učestvovati domaće firme i na taj način domaća privreda doprinosi očuvanju stabilnosti najveće srpske energetske kompanije, a EPS i na ovom projektu potvrđuje opredeljenost da je angažovanje domaćih firmi jedan od najvažnijih zadataka.

Savo Bezmarević, izvršni direktor za proizvodnju energije u JP EPS, najavio je da će biti stvoreni uslovi za bezbedan rad svih učesnika na gradilištu kako bi ovako obiman i složen posao protekao bez ijedne povrede, uz poštovanje svih planiranih rokova, kako u isporuci opreme tako i u završetku predviđenih radova.

Predstavljajući organizacionu šemu projekta, sastav rukovodećih timova, strukturu radova i rokove, Goran Lukić, direktor TENT B i rukovodilac projekta predstavio je tehničke ciljeve i istakao da su svi planirani radovi podeljeni u okviru sedam grupa i da će na gradilištu biti angažovano i do 1.100 ljudi.

Radovi u okviru prve faze revitalizacije bloka TENT B2 počeće 7. maja, a nakon završetka remonta planirano je da ovo postrojenje početkom novembra ponovo bude vraćeno na mrežu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik