Gasovodna mreža do kraja maja

Bez autora
May 04 2016

U okviru projekta gasifikacije Braničevskog okruga, kompletna gasovodna mreža u Požarevcu trebalo bi da bude završena do kraja narednog meseca. Gradonačelnik Požarevca, sa saradnicima iz gradske uprave i nadležnih javnih preduzeća, nedavno je obišao mernoregulacionu stanicu gasifikacije na brdu iznad Poljoprivredne škole. Realizacija ugovora o gasifikaciji Požarevca je pri kraju i tokom maja bi trebalo da bude završena celokupna mreža. Ipak, korisnici će sačekati puštanje gasa jer bi trebalo da do početka grejne sezone bude završen i cevovod visokog pritiska koji će dovesti gas do Požarevca. Ukupno je oko 900 predugovora potpisano sa Srbijagasom za priključenje na novi gasovod, od čega je 500 u samom Požarevcu.

Gasovodna mreža do kraja majaU okviru projekta gasifikacije Braničevskog okruga, kompletna gasovodna mreža u Požarevcu trebalo bi da bude završena do kraja narednog meseca.

Gradonačelnik Požarevca Miomir Ilić, sa saradnicima iz gradske uprave i nadležnih javnih preduzeća, nedavno je obišao mernoregulacionu stanicu gasifikacije na brdu iznad Poljoprivredne škole.

Realizacija ugovora o gasifikaciji Požarevca je pri kraju i tokom maja bi trebalo da bude završena celokupna mreža. Ipak, korisnici će sačekati puštanje gasa jer bi trebalo da do početka grejne sezone bude završen i cevovod visokog pritiska koji će dovesti gas do Požarevca.

Ukupno je oko 900 predugovora potpisano sa Srbijagasom za priključenje na novi gasovod, od čega je 500 u samom Požarevcu. Trenutna cena priključka iznosi oko 700 evra bez PDV-a, a saradnici gradonačelnika kažu da je gasovod neophodan pre svega za dalji razvoj industrije u Požarevcu.

Gradonačelnik Ilić je obišao i radove na čišćenju starog korita Mlave gde je navedeno da će novi kanal brže odvoditi površinske i podzemne vode sa područja oko Termoelektrane Drmno. Za naredne tri godine trebalo bi da se završi čitava trasa od uliva starog korita u novo do Velikog sela.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik