Umjesto u najam, tri i pol tisuće državnih stanova ipak će u prodaju

Bez autora
May 09 2016

Državni ured za upravljanje državnom imovinom ovih je dana stopirao odluku bivše Vlade od siječnja o najmu državnih stanova jer je sada odluka da se ti stanovi prodaju. Riječ je o približno 3 i pol tisuće stanova u kojima su u najmu povlašteni najmoprimci s reguliranim pravnim statusom preko ugovora s MORH-om, MUP-om..., a kojima će se sada omogućiti otkup tih stanova. Država se nada da će od prodaje uprihoditi 1,2 milijarde kuna. Razgovaralo se s nekoliko banaka koje će kreditirati te najmoprimce, a ako netko otkupi stan u gotovini, imat će pravo na popust od vjerojatnih 15 posto. Riječ je o stanovima u kojima je istekao rok najma od pet godina. Oni najmoprimce kojima još nije istekao rok od pet godina, a riječ je o najmu u oko 800 stanova, mogu u tim stanovima ostati.

Umjesto u najam, tri i pol tisuće državnih stanova ipak će u prodajuDržavni ured za upravljanje državnom imovinom ovih je dana stopirao odluku bivše Vlade od siječnja o najmu državnih stanova jer je sada odluka da se ti stanovi prodaju.

Riječ je o približno 3 i pol tisuće stanova u kojima su u najmu povlašteni najmoprimci s reguliranim pravnim statusom preko ugovora s MORH-om, MUP-om..., a kojima će se sada omogućiti otkup tih stanova.

Država se nada da će od prodaje uprihoditi 1,2 milijarde kuna. Razgovaralo se s nekoliko banaka koje će kreditirati te najmoprimce, a ako netko otkupi stan u gotovini, imat će pravo na popust od vjerojatnih 15 posto.

Riječ je o stanovima u kojima je istekao rok najma od pet godina. Oni najmoprimce kojima još nije istekao rok od pet godina, a riječ je o najmu u oko 800 stanova, mogu u tim stanovima ostati.

Bivša je Vlada započela licitacije na koje su se svi mogli javiti i tako za ne previsok najam doći do stana na vrlo dobroj lokaciji.

Država u svom portfelju kojim upravlja tvrtka Državne nekretnine ima i više od 1000 stanova koji su bespravno useljeni. RH je suvlasnik i oko 700 stanova. Godišnje država od najma zaradi oko 60 milijuna kuna.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik