Obveznici PDV trebaju plaćati nakon što naplate svoja potraživanja, a ne do 10. u mjesecu

Bez autora
May 10 2016

Institut za razvoj mladih “Kult” pokrenuo je akciju potpisivanja pisma potpore procesu izmjene Zakona o PDV-u BiH koje je dosad potpisalo oko 30.000 gospodarstvenika okupljenih oko gospodarskih i obrtničkih komora te udruga koje u fokusu svog rada imaju pomoć gospodarstvu.Iz te organizacije navode kako je pismo potpore prvenstveno namijenjeno gospodarstvenicima, a među potpisnicima su i predstavnici gospodarskih i obrtničkih komora iz Sarajeva, Banje Luke, Mostara, TŽ, SBŽ, USŽ i PŽ, a potporu inicijativi pružili i predstavnici gospodarskih komora FBiH i RS, Udruženje poslodavaca FBiH, Udruga “Kupujmo i koristimo domaće” te Udruga za unapređenje njemačko-bh. gospodarskih odnosa.

Obveznici PDV trebaju plaćati nakon što naplate svoja potraživanja, a ne do 10. u mjesecuInstitut za razvoj mladih “Kult” pokrenuo je akciju potpisivanja pisma potpore procesu izmjene Zakona o PDV-u BiH koje je dosad potpisalo oko 30.000 gospodarstvenika okupljenih oko gospodarskih i obrtničkih komora te udruga koje u fokusu svog rada imaju pomoć gospodarstvu.

Iz te organizacije navode kako je pismo potpore prvenstveno namijenjeno gospodarstvenicima, a među potpisnicima su i predstavnici gospodarskih i obrtničkih komora iz Sarajeva, Banje Luke, Mostara, TŽ, SBŽ, USŽ i PŽ, a potporu inicijativi pružili i predstavnici gospodarskih komora FBiH i RS, Udruženje poslodavaca FBiH, Udruga “Kupujmo i koristimo domaće” te Udruga za unapređenje njemačko-bh. gospodarskih odnosa.

Kult se zalaže za izmjene Zakona o PDV po kojim bi obveznici, oni koji ostvaruju godišnji promet do milijun KM, PDV plaćali nakon što naplate svoja potraživanja, a ne do 10. u mjesecu, kako to zakon nalaže, a izmjene bi se odnosile i na rješavanje pitanja prava na odbitak ulaznog PDV-a.

Prema zakonskim propisima, poslodavci su dužni izmiriti porezne obveze iako nisu naplatili svoja potraživanja, što u konačnici čini brojne poslovne subjekte nelikvidnim te dovodi do prestanka poslovanja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik