Mikropreduzetništvo je poslovanje budućnosti

Bez autora
May 11 2016

Mikropreduzetništvo se sve više pokazuje kao poslovanje budućnosti jer ideje koje osmišljavaju preduzetnici često su pokretači brojnih inovacija u biznisu, rekao je danas gradonačelnik Beograda.On je zato pozvao sve Beograđane da u godini preduzetništva još jednom predstave svoja poslovanja i to na predstojećem sajmu mikrobiznisa i porodičnog preduzetništva. Veštine i znanje koji se demonstriraju na sajmovima koje grad organizuje uveravaju nas da smo na pravom putu kada podržavamo ovakav javni nastup preduzetnika.

Mikropreduzetništvo je poslovanje budućnostiMikropreduzetništvo se sve više pokazuje kao poslovanje budućnosti jer ideje koje osmišljavaju preduzetnici često su pokretači brojnih inovacija u biznisu, rekao je danas gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

On je zato pozvao sve Beograđane da u godini preduzetništva još jednom predstave svoja poslovanja i to na predstojećem sajmu mikrobiznisa i porodičnog preduzetništva.

– Veštine i znanje koji se demonstriraju na sajmovima koje grad organizuje uveravaju nas da smo na pravom putu kada podržavamo ovakav javni nastup preduzetnika. Na jednom mestu omogućeno im je da prezentuju svoje zamisli, koje često idu u korak sa svetom i tako nam daju nadu da je Beograd, osim što privlači velike investitore, dobro mesto i za ulaganje manjeg kapitala.

Ovog puta poseban akcenat stavili smo na porodično preduzetništvo, koje je oduvek imalo svoje mesto u poslovanju grada jer propagira prenošenje umeća sa generacije na generaciju. Porodica je temelj društva, a njena stabilnost zavisi od zajedništva u svim segmentima – istakao je gradonačelnik Mali.

On je dodao da je porodično preduzetništvo na globalnom, svetskom nivou jedan od najvažnijih i najčešćih oblika zapošljavanja, ali i da je sa aspekta razvoja zdravog društva veoma značajno jer stvara osećanje pripadnosti.

– Porodične firme deo su tradicije našeg grada, ali i budućnosti – poručio je Mali.

Sajam organizuje Sekretarijat za privredu, u saradnji sa Privrednom komorom Beograda, a održaće se od 26. do 28. maja u Domu sindikata, od 10 do 19 časova.

Pored mikrobiznisa i porodičnog preduzetništva, posebno je planirana i promocija razvoja ženskog preduzetništva. Osim toga, sajam će biti prilika i da se uspostavi ili ojača saradnja sa privrednicima iz regiona.

Rok za prijavljivanje za učešće na Sajmu mikrobiznisa i porodičnog preduzetništva je ponedeljak, 16. maj do 12 časova, a broj mesta je ograničen. Sve dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona 011/7157-395, a prijavu za učešće na sajmu treba poslati na i-mejl adresu slobodan.vasic@beograd.gov.rs.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik