Od Podgorice do Milana i Minhena za 25 eura

Bez autora
May 12 2016

Mađarska avio-kompanija “Wizz Air” od avgusta će uvesti letove od Podgorice do Milana i Minhena po promotivnoj cijeni od 24,99 eura u jednom pravcu. Na Fejsbuk profilu kompanije je objavljeno da su karte već puštene u prodaju. Najjeftinija karta je 24,99 eura, dok je normalna cijena za letove do Milana ili Minhena 77 eura. Prvi let za Milano iz Podgorice zakazan je za 20. avgust, a za Minhen dan kasnije. U cijenu karte su uključene takse, kao i manji prtljag. Veći prtljag se dodatno naplaćuje, a broj sjedišta po promotivnoj cijeni je ograničen, naveli su iz kompanije. Ministar održivog razvoja i turizma je kazao da je Crna Gora pretežno avio-destinacija.

Od Podgorice do Milana i Minhena za 25 euraMađarska avio-kompanija “Wizz Air” od avgusta će uvesti letove od Podgorice do Milana i Minhena po promotivnoj cijeni od 24,99 eura u jednom pravcu.Na Fejsbuk profilu kompanije je objavljeno da su karte već puštene u prodaju.

Najjeftinija karta je 24,99 eura, dok je normalna cijena za letove do Milana ili Minhena 77 eura. Prvi let za Milano iz Podgorice zakazan je za 20. avgust, a za Minhen dan kasnije. U cijenu karte su uključene takse, kao i manji prtljag (maksimalne mjere 42x32x25cm).

“Veći prtljag se dodatno naplaćuje, a broj sjedišta po promotivnoj cijeni je ograničen”, naveli su iz kompanije.

Gvozdenović: Očekujemo više putnika

Ministar održivog razvoja i turizma, Branimir Gvozdenović je kazao da je Crna Gora pretežno avio-destinacija.

“U tom pravcu intenzivno radimo posljednjih godina, formirana je jedna posebna grupa koja se bavi ovom probematikom i, kao što vidite, napravili smo ozbiljne pomake u tom pravcu. Povezivanje sa Bavarskom i Lombardijom znači zapravo povezivanje sa nekim od najbogatijih regija u Evropi. Kada je u pitanju saradnja sa Wizz Air-om, radi se o cjelogodišnjim letovima”, kazao je Gvozdenović na konferenciji za novinare.

On je podsjetio da će se do Minhena i Milana letjeti dva puta sedmično.

“Za sada su to dvije linije, prema analizama koje smo radili tokom pregovora u 2016. očekujemo tri, a za 2018. nadamo se da ćemo se približiti broju od deset linija. Ove godine očekujemo bolju turističku sezonu od prošle, koja je bila najbolja ikada, a ta očekivanja se, između ostalog, ogledaju u projekcijama od preko milion putnika na tivatskom aerodromu i preko 750 000 na podgoričkom. Samo prošle godine je povećan broj njemačkih turista za čak 50 odsto, a ove godine evidentno očekujemo dalje povećanje”, kazao je Gvozdenović.

Izvršni potpredsjednik mađarske avio-kompanije, Džon Stefenson kazao da je Wizz air jedan od najvećih avioprevoznika u Centralnoj i Istočnoj Evropi.

“Imamo 22 operativne baze u 12 država i flotu od 67 aviona. Zapošljavamo oko 2 600 ljudi. Imamo visoko edukovano osoblje i posadu, što čini veliki dio sigurnosti Kompanije. Dobitnici smo prestižnih nagrada poput one Air Transport World u kategoriji „Najbolja niskotarifna aviokompanija u 2016“.

Priča Wizz Air-a je priča o rastu, ne samo avionske kompanije, već i zajednica širom Evrope do kojih letimo. Uzbuđeni smo što Podgoricu i Crnu Goru pridružujemo zajednici Wizz Air-a kao 39. državu ka kojoj ćemo letjeti", rekao je Stefenson.   

Komercijalni direktor Aerodroma Crne Gore, Ivan Kusovac ocijenio da je dolazak svake nove kompanije značajan događaj.

“Kada se radi o ovako renomiranoj kompaniji zadovoljstvo je još veće. Bez zajedničkog rada svih resornih institucija ovaj ishod ne bi bio moguć. Siguran sam da će naše operativne službe zadovoljiti visoke standarde Wizz Air-a", tvrdi Kusovac.

Ambasador Mađarske, Kristijan Poša naveo je da cilj da se poboljša ekonomska saradnje dvije zemlje.

“Raspisan je i tender za koncesiju za let Budimpešta – Podgorica. Izbor kompanije koja će realizovati ove letove očekuje se ove godine, a uvođenje linije početkom 2017, što će biti dodatni podstrek saradnji naše dvije zemlje. Generalno napredak u crnogorsko-mađarskim odnosima velikim dijelom je rezultat rada Mješovite komisije Crna Gora-Mađarska, čiji kopredsjedavajući su ministar Branimir Gvozdenović i Laventa Mađar, državni sekretar za spoljnu ekonomiju u Ministarstvu spoljnih poslova Mađarske“, naveo je Poša.

Wizz Air prevozi više od 20 miliona putnika u posljednjih 12 mjeseci. U oktobru 2015. godine, tek nešto više od 11 godina od početka svog rada, Wizz Air je prevezao svog 100-milionitog putnika, a jedna je od najmlađih aviokompanija koja je dostigla tu cifru.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik