Adris zainteresiran za ACI i ostatak dionica Croatia osiguranja

Bez autora
May 15 2016

Adris Grupa zainteresirana je za kupnju državnih udjela u Croatia osiguranju i ACI-iju koji bi se mogli uskoro naći na prodaju. Potvrdu da se preuzimanje tih državnih tvrtki uklapa u Adrisove poslovne planove dobijena je od direktora korporativnih komunikacija rovinjske kompanije. S obzirom na naš dosadašnji poslovni angažman i vlasnički udio u Croatia osiguranju, posve je logično da smo zainteresirani za preostali udio, rekao je on i dodao da jednako tako, ostaju pri tome da, ukoliko država tako odluči, sudjeluju u privatizaciji ACI-ja. Adris je ambiciozna hrvatska tvrtka i nije iscrpila svoj investicijski potencijal.

Adris zainteresiran za ACI i ostatak dionica Croatia osiguranjaAdris Grupa zainteresirana je za kupnju državnih udjela u Croatia osiguranju i ACI-iju koji bi se mogli uskoro naći na prodaju.

Potvrdu da se preuzimanje tih državnih tvrtki uklapa u Adrisove poslovne planove Glas Istre je dobio od Predraga Grubića, direktora korporativnih komunikacija rovinjske kompanije.

- S obzirom na naš dosadašnji poslovni angažman i vlasnički udio u Croatia osiguranju, posve je logično da smo zainteresirani za preostali udio," rekao nam je Grubić i dodao:

"Jednako tako, ostajemo pri tome da, ukoliko država tako odluči, sudjelujemo u privatizaciji ACI-ja. Adris je ambiciozna  hrvatska tvrtka i nije iscrpila svoj investicijski potencijal."

Dakle, premijer Tihomir Orešković već ima prve potencijalne kupce za tridesetak posto državnih dionica Croatia osiguranje, ali i za ACI, čija privatizacija na red dolazi tek u "drugom krugu" prodaje državnih tvrtki.

Za ACI su, navodno, zainteresirani i turski ulagači koji sudjeluju u ponudi nautičkog turizma u Hrvatskoj, ali iz Adrisa poručuju da bi i domaća tvrtka mogla preuzeti tu značajnu kompaniju koja je još uvijek u pretežnom državnom vlasništvu.  

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik