Za razvoj stočarstva i pčelarstva 130.000 KM

Bez autora
May 15 2016

Holandska humanitarna organizacija “Waqf Stichting” je, u saradnji s Federalnim ministarstvom raseljenih osoba i izbjeglica potpisala Ugovor o dodijeli sredstava za 29 korisnika, u vrijednosti od 130.000 KM, namijenjenih razvoju stočarstva i pčelarstva.Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica je čestitao korisnicima donacija koje će im omogućiti veću ekonomsku stabilnost. Kako je pojasnio, radi se o projektu namijenjenog sredinama koje su poprilično zapostavljene u kojima je poljoprivreda jedini razvojni potencijal.

Za razvoj stočarstva i pčelarstva 130.000 KMHolandska humanitarna organizacija “Waqf Stichting” je, u saradnji s Federalnim ministarstvom raseljenih osoba i izbjeglica potpisala Ugovor o dodijeli sredstava za 29 korisnika, u vrijednosti od 130.000 KM, namijenjenih razvoju stočarstva i pčelarstva.
 
Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić je čestitao korisnicima donacija koje će im omogućiti veću ekonomsku stabilnost.
 
Kako je pojasnio, radi se o projektu namijenjenog sredinama koje su poprilično zapostavljene u kojima je poljoprivreda jedini razvojni potencijal.
 
- Putem ovog zajedničkog projekta, korisnici donacije će, zahvaljujući poticajnim sredstvima, moći ekonomski opstati i razvijati se i tako stvoriti uvjete za održivi povratak - rekao je Ramić.
 
“Waqf Stichting” je realizovao više razvojnih projekata, a generalni direktor Ureda u Sarajevu „Waqfa Stichtinga“ Ismir Karaga kazao je da mu je ovo najdraži projekt, jer se tiče populacije koja je najranjivija i u najvećoj potrebi.
 
- Ovo nije jednokratna pomoć već, ciljano, dugoročna strategija. Naš narod je vrijedan, čestit i marljiv, te se nadam da će im ova donacija omogućiti održivi povratak. Naši povratnici zaslužuju da im bude pomognuto, oni su ti koji čuvaju BiH. Ovo je najmanje što za njih možemo da učinimo - kazao je Karaga.
 
Sredstva, donacija će biti dodijeljena povratnicima u općinama Stolac, Ljubuški, Vlasenica, Gacko, Bileća, Sokolac, Han-Pijesak, Rogatica, Bratuac i Zvronik.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik