Gorenju kredit EIB-a od 50 milijuna eura

Bez autora
May 16 2016

Predsjednik Uprave Gorenja Franjo Bobinac i potpredsjednik Europske investicijske banke Laszlo Baranyay u ponedjeljak će u nazočnosti slovenskog premijera Mire Cerara i eurozastupnice Violete Bulc potpisati ugovor u sklopu kojeg će EIB s 50 milijuna eura poduprijeti programe istraživanja, razvoja i inovacija Gorenja. Radi se o prvoj transakciji u Sloveniji iz programa Innovfin. EIB će ovim sredstvima poduprijeti planove grupe Gorenje u razdoblju 2016.-2019. o proizvodnji kućanskih aparata prilagođenijih kupcima i okolišu. Projekte usmjerene ka tom cilju grupa će provoditi u svojim centrima u Sloveniji, Švedskoj, Nizozemskoj i Češkoj, navodi se na internet stranicama EIB-a.

Gorenju kredit EIB-a od 50 milijuna euraPredsjednik Uprave Gorenja Franjo Bobinac i potpredsjednik Europske investicijske banke (EIB) Laszlo Baranyay u ponedjeljak će u nazočnosti slovenskog premijera Mire Cerara i eurozastupnice Violete Bulc potpisati ugovor u sklopu kojeg će EIB s 50 milijuna eura poduprijeti programe istraživanja, razvoja i inovacija Gorenja.

Radi se o prvoj transakciji u Sloveniji iz programa Innovfin.

EIB će ovim sredstvima poduprijeti planove grupeGorenje u razdoblju 2016.-2019. o proizvodnji kućanskih aparata prilagođenijih kupcima i okolišu.

Projekte usmjerene ka tom cilju grupa će provoditi u svojim centrima u Sloveniji, Švedskoj, Nizozemskoj i Češkoj, navodi se na internet stranicama EIB-a.

Gorenje je prošle godine ulaganja u razvoj proizvoda povećalo za 0,3 postotna boda na 2,7 posto prihoda od prodaje grupe koji su dosegli 1,225 milijarde. U nadolazećem razdoblju ulaganja namjerava i dodatno ojačati.

Vlada je odluku da se ne protivi kreditu EIB-a Gorenju u visini do 50 milijuna eura prihvatila prošle jeseni. Kako je tada navedno, kredit neće biti osiguran.

Inovativnim tvrtkama put do novca pokušava olakšati i EU. Stoga su Europska komisija i EIB uspostavili program Innovfin u sklopu kojeg se inovativnim tvrtkama do 2020. osigurava pristup do više od 24 milijarde eura.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik