Stiže "Sonijev" majstor za selfije sa 16 megapiksela!

Bez autora
May 19 2016

Kompanija „Soni“ je još u februaru najavila da će nova porodica pametnih telefona "Xperia X" biti fokusirana na kamere, a model "XA Ultra" prvi je uređaj koji to obećanje ispunjava.Oznaka "Ultra" najavljuje nešto veći, to jest telefon sa ekranom od šest inča. Ipak, zadržaće rezoluciju osnovnog modela od 1.080 piksela, kao i dizajn. Najjači adut modela "Xperia XA Ultra" je prednja kamera. „Soni“ je potvrdio da će ovaj telefon imati prednju kameru od 16 megapiksela, što je naročito pogodno za selfi fotografije.

Stiže "Sonijev" majstor za selfije sa 16 megapiksela!Kompanija „Soni“ je još u februaru najavila da će nova porodica pametnih telefona "Xperia X" biti fokusirana na kamere, a model "XA Ultra" prvi je uređaj koji to obećanje ispunjava.

Oznaka "Ultra" najavljuje nešto veći, to jest telefon sa ekranom od šest inča (15,24 santimetra).Ipak, zadržaće rezoluciju osnovnog modela ("Xperia XA" ima petoinčni ekran) od 1.080 piksela, kao i dizajn.

Najjači adut modela "Xperia XA Ultra" je prednja kamera. „Soni“ je potvrdio da će ovaj telefon imati prednju kameru od 16 megapiksela, što je naročito pogodno za selfi fotografije.

Takođe, tu su i prednji blic, opcija za optičku stabilizaciju slike, kao i mogućnost prilagođavanja u uslovima slabe osvetljenosti.

Na zadnjoj strani uređaja biće smeštena kamera od 21,5 megapiksela. Telefon napaja baterija od 2.700 miliamper-časova i, kako proizvođač obećava, trajaće bar dva dana.

Tri gigabajta RAM-a i 16 gigabajta interne memorije moguće je proširiti pomoću mikro SD kartice.

Prodaja modela "Xperia XA Ultra" počinje u julu, a biće dostupne bela, crna i zlatna verzija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik