Akcionari ŽPCG pretvaraju dug u akcijski kapital

Bez autora
May 19 2016

Akcionari Željezničkog prevoza trebalo bi da na vanrednoj Skupštini akcionara 7. juna donesu odluku o emisiji akcija po osnovu pretvaranja duga u akcijski kapital. Na dnevnom redu biće i donošenje odluka o pretvaranju duga u akcijski kapital i o povećanju kapitala. Dioničari bi trebalo i da donesu odluke o izmjenama i dopunama Statuta, kao i o utvrđivanju naknada za članove Odbora direktora. Država Crna Gora vlasnik je 90,33 odsto akcija ŽPCG-a, fondovi Eurofond i Trend imaju 2,56 odsto, odnosno 1,6 odsto dionica, dok Fond penzijskog i invalidskog osiguranja ima oko jedan odsto akcija.

Akcionari ŽPCG pretvaraju dug u akcijski kapitalAkcionari Željezničkog prevoza (ŽPCG) trebalo bi da na vanrednoj Skupštini akcionara 7. juna donesu odluku o emisiji akcija po osnovu pretvaranja duga u akcijski kapital.

Na dnevnom redu biće i donošenje odluka o pretvaranju duga u akcijski kapital i o povećanju kapitala. Dioničari bi trebalo i da donesu odluke o izmjenama i dopunama Statuta, kao i o utvrđivanju naknada za članove Odbora direktora.

Država Crna Gora vlasnik je 90,33 odsto akcija ŽPCG-a, fondovi Eurofond i Trend imaju 2,56 odsto, odnosno 1,6 odsto dionica, dok Fond penzijskog i invalidskog osiguranja ima oko jedan odsto akcija.

Ostali dioničati imaju ispod jedan odsto vlasništva.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik