Sberbank BH ostvarila neto dobit od 6,2 miliona KM

Bez autora
May 19 2016

Sberbank BH je 2015. godinu završila sa više od 6,2 miliona KM neto dobiti, što je porast od 34 posto u odnosu na 2014. godinu. Banka je ostvarila rast po svim ključnim parametrima znatno iznad tržišnog prosjeka. Ostvaren je rast aktive od 9,4 posto, te ukupnih kredita od 8,7 posto. U segmentu depozita banka je ostvarila rast od gotovo 30 posto. Mnogo smo uložili u unapređenje poslovanja, kroz razvoj proizvoda i kvalitetu usluga kako bi zadovoljili stvarne želje naših klijenata. Ostvareni rezultati su jasan pokazatelj visokog nivoa njihovog povjerenja u upravljanje bankom, istakao je direktor Sberbank BH. Naglasio je da ih klijenti percipiraju kao snažnog i pouzdanog partnera, što je pristup koji kontinuirano razvijaju u poslovnoj saradnji.

Sberbank BH ostvarila neto dobit od 6,2 miliona KMSberbank BH je 2015. godinu završila sa više od 6,2 miliona KM neto dobiti, što je porast od 34% u odnosu na 2014. godinu.

Banka je ostvarila rast po svim ključnim parametrima znatno iznad tržišnog prosjeka. Ostvaren je rast aktive od 9,4%, te ukupnih kredita od 8,7%. U segmentu depozita banka je ostvarila rast od gotovo 30%.
 
- Mnogo smo uložili u unapređenje poslovanja, kroz razvoj proizvoda i kvalitetu usluga kako bi zadovoljili stvarne želje naših klijenata. Ostvareni rezultati su jasan pokazatelj visokog nivoa njihovog povjerenja u upravljanje bankom - istakao je Edin Karabeg, direktor Sberbank BH.

Naglasio je da ih klijenti  percipiraju kao snažnog i pouzdanog partnera, što je pristup koji kontinuirano razvijaju u poslovnoj saradnji.

Sberbank BH je, potpisivanjem partnerskog ugovora sa Konzumom, krajem 2015. godine, započela višegodišnju saradnju kojom će klijentima ponuditi raznovrsne i jedinstvene proizvode i usluge.

Uskoro će se na tržištu pojaviti jedinstven kartični proizvod kao rezultat ove saradnje, a značajniji efekti saradnje očekuju se tokom godine.

Unapređenje poslovanja Sberbank BH ogleda se i u širenju poslovne mreže. Početkom godine je otvorena poslovnica u Travniku, a nedavno je i poslovnica u Sanskom Mostu preseljena na novu, puno adekvatniju lokaciju.

Ove aktivnosti Banka poduzima u skladu sa strategijom poslovanja, a s ciljem da približi klijentima i omogući im jednostavnije i brže korištenje bankarskih usluga, saopćeno je iz Sberbank BH.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik