Neophodan novi koncept razvoja preduzetništva i industrije

Bez autora
May 19 2016

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar državne uprave i lokalne samouprave izjavila je danas da bi Srbija jačanjem proizvodnog preduzetništva, uz primenu savremenih tehnologija, mogla da uhvati korak sa razvijenim zemljama koje uvode inteligentne fabrike.Ona je, na Međunarodnom sajmu tehnike i tehničkih dostignuća, u izjavi za agenciju Tanjug istakla da naša zemlja treba da se okrene novom konceptu razvoja preduzetništva i industrije i da zaboravi na fabrike poput onih koje su se pravile pedesetih godina 20. veka.

Neophodan novi koncept razvoja preduzetništva i industrijePotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički izjavila je danas da bi Srbija jačanjem proizvodnog preduzetništva, uz primenu savremenih tehnologija, mogla da uhvati korak sa razvijenim zemljama koje uvode inteligentne fabrike.

Udovički je, na Međunarodnom sajmu tehnike i tehničkih dostignuća, u izjavi za agenciju Tanjug istakla da naša zemlja treba da se okrene novom konceptu razvoja preduzetništva i industrije i da zaboravi na fabrike poput onih koje su se pravile pedesetih godina 20. veka.

Ona je ukazala na to da su tehnološke inovacije, znanje i povezivanje znanja od izuzetne važnosti za to da se u Srbiji razvije moderno preduzetništvo.

Prema njenim rečima, potrebno je povezivanje sa tehnološki naprednim zemljama i centrima znanja, pri čemu bi takve inicijative, uz podršku evropskih fondova, mogle da doprinesu razvoju Srbije.

Udovički je na Beogradskom sajmu prisustvovala konferenciji italijansko-srpske saradnje u novim proizvodnim tehnologijama.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik