Španija dužna 1,1 trilion eura

Bez autora
May 19 2016

Centralna banka Španije saopštila je danas da je moguće da je povećanjem deficita nacionalni dug premašio bruto domaći proizvod. U saopštenju banke navodi se da je deficit Španije u martu povećan za 14 milijardi evra na 1,1 trilion eura.Nije poznato da li je nacionalni dug Španije premašio 100 posto od BDP jer Nacionalni Institut za statistiku još nije objavio podatke za mart. Španska Vlada predvidjela je da će dug u odnosu na BDP biti smanjen na 99,1 posto do kraja ove godine. Prema regulativi EU, maksimalni dozvoljeni deficit je 60 posto u odnosu na BDP.

Španija dužna 1,1 trilion euraCentralna banka Španije saopštila je danas da je moguće da je povećanjem deficita nacionalni dug premašio bruto domaći proizvod (BDP).

U saopštenju banke navodi se da je deficit Španije u martu povećan za 14 milijardi evra na 1,1 trilion eura (1.100 milijardi).

Nije poznato da li je nacionalni dug Španije premašio 100 posto od BDP jer Nacionalni Institut za statistiku još nije objavio podatke za mart.

Španska Vlada predvidjela je da će dug u odnosu na BDP biti smanjen na 99,1 posto do kraja ove godine. Prema regulativi EU, maksimalni dozvoljeni deficit je 60 posto u odnosu na BDP.

Prema podacima Međunarodnog monetarnog fonda Španija je posljednji put premašila 100 posto dugovanja u odnosu na BDP iz 1909. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik