Croatia Airlines po prvi put uspostavila liniju s Lisabonom

Bez autora
May 23 2016

Hrvatski nacionalni zračni prijevoznik Croatia Airlines u ponedjeljak je svečanim letom obilježio početak održavanja izravne linije Zagreb-Lisabon. Do kraja listopada ove godine, Croatia Airlines će glavne gradove Hrvatske i Portugala povezivati tri puta tjedno - ponedjeljkom, srijedom i petkom. Zrakoplovom Airbus A319 iz Zagreba je u Lisabon danas doputovalo 97 putnika. Predsjednik Uprave Croatia Airlinesa je na konferenciji za novinare u povodu inauguralnog leta kazao kako kompanija bilježi izvrstan interes putnika i dobre rezervacije za letove u Lisabon te se nada da bi to mogao biti temelj za cjelogodišnje održavanje linije.

Croatia Airlines po prvi put uspostavila liniju s LisabonomHrvatski nacionalni zračni prijevoznik Croatia Airlines u ponedjeljak je svečanim letom obilježio početak održavanja izravne linije Zagreb-Lisabon.

Do kraja listopada ove godine, Croatia Airlines će glavne gradove Hrvatske i Portugala povezivati tri puta tjedno - ponedjeljkom, srijedom i petkom. Zrakoplovom Airbus A319 iz Zagreba je u Lisabon danas doputovalo 97 putnika.

Predsjednik Uprave Croatia Airlinesa Krešimir Kučko je na konferenciji za novinare u povodu inauguralnog leta kazao kako kompanija bilježi izvrstan interes putnika i dobre rezervacije za letove u Lisabon te se nada da bi to mogao biti temelj za cjelogodišnje održavanje linije.

Direktor Zračne luke Lisabon Joao Nunes istaknuo je kako se povezivanjem Lisabona i Zagreba otvara i mogućnost boljeg povezivanja drugih hrvatskih gradova s Portugalom, kao što su Dubrovnik, Split, Zadar i Pula.

Hrvatski veleposlanik u Portugalu Ivica Maričić podsjetio je na brojne i bogate veze dviju zemalja, koje korijene vuku još od Dubrovačke Republike koja je u 18. stoljeću u Lisabonu imala konzulat.

Usporedi li se broj portugalskih turista u Hrvatskoj s brojem letova koji su im dosad bili na raspolaganju, čini se da bi zrakoplovi Croatia Airlinesa mogli biti puni, rekao je on.

Croatia Airlines ove godine u redovnom prometu izravno povezuje Hrvatsku s 35 odredišta u 20 europskih zemalja. Uz Lisabon, nova odredišta su Prag, Milano i Sankt Petersburg.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik