Dogus grupa potvrđuje interes za preuzimanje ACI-ja

Bez autora
May 23 2016

Kada je prije sedam godina jedna od najvećih turskih korporacija "Dogus grupa" na mala vrata ušla u hrvatski turizam, malo je tko očekivao ovakvu njezinu ekspanziju. Prvi čovjek "Dogus grupe" u Hrvatskoj, osim ulaganjima te tvrtke u Hrvatskoj, upravlja i turističkim investicijama te turske korporacije u Crnoj Gori, Grčkoj i Španjolskoj. Nemamo u strategiji neki određeni broj, nego izabiremo daljnje investicije u skladu s time odgovara li to našim planovima ili ne. Puno više od samog broj kreveta nas zanima kvalitetan stupanj usluge i ponude. Mi smo trenutno potpuno posvećeni našem budućem hotelu "Maraska" u Zadru jer je to investicija od strateškog interesa za hrvatski turizam po vrijednosti ulaganja.

Dogus grupa potvrđuje interes za preuzimanje ACI-jaKada je prije sedam godina jedna od najvećih turskih korporacija "Dogus grupa" na mala vrata ušla u hrvatski turizam, malo je tko očekivao ovakvu njezinu ekspanziju.

Prvi čovjek "Dogus grupe" u Hrvatskoj Buram Baykan, osim ulaganjima te tvrtke u Hrvatskoj, upravlja i turističkim investicijama te turske korporacije u Crnoj Gori, Grčkoj i Španjolskoj.

- Nemamo u strategiji neki određeni broj, nego izabiremo daljnje investicije u skladu s time odgovara li to našim planovima ili ne. Puno više od samog broj kreveta nas zanima kvalitetan stupanj usluge i ponude. Mi smo trenutno potpuno posvećeni našem budućem hotelu "Maraska" u Zadru jer je to investicija od strateškog interesa za hrvatski turizam po vrijednosti ulaganja, izjavio je Baykon za Slobodnu Dalmaciju.

"Dogus grupa" već je dioničar ACI-ja, a posljednjih dana spominju se kao zainteresirani za njegovu daljnju privatizaciju.

- Da, vidim da je to vrlo zanimljivo hrvatskoj javnosti i to je normalno, jer smo već dioničari u ACI-ju s 10 posto. Ove nove promjene u planovima i razmišljanjima vezanim uz ACI potakle su rasprave o nama jer smo mi drugi najveći dioničar. Ali, ja mogu samo ponoviti stav naše tvrtke: ACI je vrlo važan za Hrvatsku, on je ulaz u desetke destinacija na Jadranu. Drago nam je da u ovim okolnostima možemo biti barem mali dio te kompanije.

Tvrdi da "Dogus grupa" ima interesa povećavati svoj  udjel u ACI-ju.

- Poznajemo taj posao, želimo ulagati u sve što posjedujemo. Ako bude neka prilika da pomognemo ACI-ju bilo kao mali dioničar, kao savjetnici ili u nekoj većoj ulozi ako se to od nas zatraži, mi smo uvijek spremni. Mi kao mali dioničari i investitori u Hrvatskoj iskreno želimo da ova tvrtka ostane uspješna jer je vrlo važna.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik