Bh. dijaspora želi investirati u BiH

Bez autora
May 24 2016

Agencija za promociju stranih investicija u BiH inicirila je formiranje investicionog fonda bosanskohercegovačke dijaspore. Ideju su prezentirali direktor Agencije za promociju stranih investicija i pomoćnica direktora tokom predstavljanja potencijala za investiranje u BiH, sa posebnim akcentom na investicione projekte i lokacije, kao i uspješne priče investitora koji već posluju u BiH. Učesnicima konferencije, među kojima su bili predstavnici Ambasade BiH u Austriji, biznismeni porijeklom iz Bosne i Hercegovine i zemalja okruženja, predstavljeni su uslovi poslovanja i projekti za ulaganja. Poseban interes iskazan je za projekte iz oblasti turizma, flaširanja vode i generalno projekte malih preduzeća.

Bh. dijaspora želi investirati u BiHAgencija za promociju stranih investicija u BiH - FIPA inicirila je formiranje investicionog fonda bosanskohercegovačke dijaspore.

Ideju su prezentirali direktor Agencije za promociju stranih investicija Gordan Milinić i pomoćnica direktora Maida Bećirović tokom predstavljanja potencijala za investiranje u Bosnu i Hercegovinu, sa posebnim akcentom na investicione projekte i lokacije, kao i uspješne priče investitora koji već posluju u BiH, na konferenciji Privredne mogućnosti u BiH - predstavljanje uspješnog poslovanja, koja je održana u Beču u organizaciji asocijacije Akademiker.

Učesnicima konferencije, među kojima su bili predstavnici Ambasade BiH u Austriji, biznismeni porijeklom iz Bosne i Hercegovine i zemalja okruženja, predstavljeni su uslovi poslovanja i projekti za ulaganja.

Poseban interes iskazan je za projekte iz oblasti turizma, flaširanja vode i generalno projekte malih preduzeća.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik