Za 10 mesta u "Ikei" čak 3.500 kandidata

Bez autora
May 24 2016

Za samo 10 radnih mesta u robnoj kući "Ikea" u Bubanj potoku, nakon završenog konkursa, prijavilo se čak njih 3.491! Novi konkurs, kako je saopšteno iz te švedske kompanije, za druge poslove u toj firmi, raspisaće se već sledećeg meseca. "Ikea" navodi da će već početkom juna oglasiti još nekoliko pozicija za sektore hrane, logistike i nabavke, a sledeći veći talas zapošljavanja predviđen je za septembar. Građani su se najviše interesovali za poziciju menadžera za odnose sa kupcima, za koju je stiglo 719 prijava, a pokazali su zanimanje i za sektore ljudskih resursa i dizajna enterijera za koje je stiglo 358, odnosno 355 prijava, objašnjavaju u "Ikei".

Za 10 mesta u "Ikei" čak 3.500 kandidataZa samo 10 radnih mesta u robnoj kući "Ikea" u Bubanj potoku, nakon završenog konkursa, prijavilo se čak njih 3.491! Novi konkurs, kako je saopšteno iz te švedske kompanije, za druge poslove u toj firmi, raspisaće se već sledećeg meseca.

"Ikea" navodi da će već početkom juna oglasiti još nekoliko pozicija za sektore hrane, logistike i nabavke, a sledeći veći talas zapošljavanja predviđen je za septembar.

- Građani su se najviše interesovali za poziciju menadžera za odnose sa kupcima, za koju je stiglo 719 prijava, a pokazali su zanimanje i za sektore ljudskih resursa i dizajna enterijera za koje je stiglo 358, odnosno 355 prijava - objašnjavaju u "Ikei".

Najviše prijavljenih je, kako je i očekivano, bilo iz Beograda, uz povećano interesovanje i iz drugih gradova u Srbiji, dok je za svaku poziciju konkurisalo i po nekoliko kandidata iz inostranstva.

Proces odabira radnika "Ikee" nastavlja se telefonskim intervjuima nakon kojih sledi dodatna selekcija kandidata, koji će biti pozvani na razgovor uživo. U najuži krug ući će tek nekoliko kandidata koji prođu specijalizovano testiranje koje "Ikea" organizuje.

- Tražimo kolege kojima je zajedništvo i timski rad način na koji vole da rade, koji su skromni ali imaju jaku snagu volje - istakla je Aleksandra Triantafulidu, direktorka za ljudske resurse za jugoistočnu Evropu u "Ikei".

- Želimo da odaberemo one, koji će davati dobar primer kolegama i koji znaju da vode računa o troškovima. Očekujemo da se proces selekcije kandidata završi do kraja jula za najveći deo oglašenih pozicija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik