Naučno-tehnološki parkovi kao fabrike budućnosti

Bez autora
May 24 2016

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Vladi Republike Srbije i ambasador Narodne Republike Kine u Srbiji obišli su danas Naučno-tehnološki park „Beograd“ na Zvezdari, koji beleži sve bolje rezultate i u kojem rade 23 inovativne kompanije. Ministar je tom prilikom istakao da se kroz naučno-tehnološki park mogu sagledati svi benefiti takvih projekata, ali i utvrditi biznis model za buduće naučno-tehnološke parkove. On je izrazio zadovoljstvo radom start-ap kompanija za prvih godinu dana, kao i nadu da će u dogledno vreme početi da se otvaraju parkovi i u drugim delovima Srbije.

Naučno-tehnološki parkovi fabrike budućnostiMinistar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Vladi Republike Srbije Srđan Verbić i ambasador Narodne Republike Kine u Srbiji Li Mančang obišli su danas Naučno-tehnološki park „Beograd“ na Zvezdari, koji beleži sve bolje rezultate i u kojem rade 23 inovativne kompanije.

Verbić je tom prilikom istakao da se kroz naučno-tehnološki park mogu sagledati svi benefiti takvih projekata, ali i utvrditi biznis model za buduće naučno-tehnološke parkove.

On je izrazio zadovoljstvo radom start-ap kompanija za prvih godinu dana, kao i nadu da će u dogledno vreme početi da se otvaraju parkovi i u drugim delovima Srbije.

U naučno-tehnološkom parku na Zvezdari nisu kompanije koje primaju novac od države, već one koje zapošljavaju, objasnio je ministar i podsetio na to da je pre nekoliko dana potpisan ugovor o početku izgradnje tehnološkog parka u Novom Sadu.

Mančang je rekao da je Srbija relativno mala zemlja, ali velika nacija u svetu, koja je davala i daje doprinos razvoju čovečanstva.

Srpski narod je vredan, pametan i iz onoga što sam video uveren sam da će vaša zemlja i mladi ljudi imati lepu budućnost, rekao je on i naglasio da postoji veliki prostor za saradnju Srbije i Kine u nauci i tehnologiji.

Direktor naučno-tehnološkog parka na Zvezdari Gordana Danilović-Grković pozvala je inovativne kompanije da se prijave na konkurs i počnu da rade u okviru tehnološkog parka jer su to fabrike budućnosti.

Verbić i Mančang su obišli kinesku kompaniju "Izi planet", koja se bavi izradom aplikacija za mobilne telefone, kompaniju "Strouberi enerdži", koja proizvodi solarne klupe i solarno drvo za punjenje mobilnih telefona, ali i firmu "EON plus", koja se bavi proizvodnjom softvera za zaštitu životne sredine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik