Koka-Kola stala, nestalo šećera u Venecueli

Bez autora
May 24 2016

Meksički ogranak multinacionalne kompanije Koka-Kola je obustavio proizvodnju zaslađenih napitaka u Venecueli zbog nestašice šećera.Proizvodnja zaslađenih napitaka je obustavljena, ali je nastavljena proizvodnja dijetalnih napitaka, kao što su 'koka-kola lajt' i druga pića bez šećera, izjavila je portparolka Koka-Kole. Dobavljači šećera su, kako je navela, obavestili Koka-Kolu da će privremeno obustaviti poslovanje zbog nestašice sirovina.

Koka-Kola stala, nestalo šećera u VenecueliMeksički ogranak multinacionalne kompanije Koka-Kola je obustavio proizvodnju zaslađenih napitaka u Venecueli zbog nestašice šećera.

"Proizvodnja zaslađenih napitaka je obustavljena, ali je nastavljena proizvodnja dijetalnih napitaka, kao što su 'koka-kola lajt' i druga pića bez šećera", izjavila je portparolka Koka-Kole Keri Tresler

Dobavljači šećera su, kako je navela, obavestili Koka-Kolu da će privremeno obustaviti poslovanje zbog nestašice sirovina.

Kompanija Koka-Kola Femsa SAB, najveća latinoamerička punionica Koka-Kole i operater četiri postrojenja u Venecueli, izrazila je nadu da će se nacionalne zalihe šećera uskoro popuniti.

Venecuela se nalazi u dubokoj recesiji, a demonstrancije građana i pljačke su, kako navodi britanska agencija, postale sve učestalije zbog pogoršanja situacije s nestašicom hrane, čestih restrikcija električne energije i najveće stope inflacije u svetu.

U proteklih nekoliko godina, kombinacija kontrole cena, rastućih proizvodnih troškova, manjak deviza i restriktivni zakoni o radu prouzrokovali su pad proizvodnje šećera iz šećerne trske u Venecueli zbog manje zasada i nižih prinosa.

Zato se većina manjih uzgajivača okrenulo drugim usevima koji nisu obuhvaćeni cenovnom kontrolom i koji pružaju veće prinose, navodi britanska agencija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik