Vipavski vinogradi potonuli u stečaj

Bez autora
May 25 2016

Okružni sud u Novoj Gorici jučer je donio odluku o stečaju vipavske tvrtke Agroind. Stečaj su predložili radnici, jer im ukrajinski vlasnici Agroinda duguju više zarada i doprinosa. Početkom travnja radnici su počeli štrajkati, a obustavu rada su kasnije prekinuli nakon sporazuma s vodstvom društva i vlasnikom o isplati potraživanja. U posljednjih mjesec dana zbog nedostatka sirovina nisu imali više mogućnosti za rad, vinogradi su uglavnom ostali neobrađeni, tako da je ovogodišnja berba upitna. Ukrajinski vlasnici, prema nalazu suda, redovno zaposlenim duguju 176,904 eura. Nakon ročišta u četvrtak pokazalo se da je Agroind dugoročno insolventan budući da je vrijednost imovine znatno niža od vrijednosti obaveza.

Vipavski vinogradi potonuli u stečajOkružni sud u Novoj Gorici jučer je donio odluku o stečaju vipavske tvrtke Agroind. Stečaj su predložili radnici, jer im ukrajinski vlasnici Agroinda duguju više zarada i doprinosa, piše ljubljansko Delo.

Početkom travnja radnici su počeli štrajkati, a obustavu rada su kasnije prekinuli nakon sporazuma s vodstvom društva i vlasnikom o isplati potraživanja.

U posljednjih mjesec dana zbog nedostatka sirovina nisu imali više mogućnosti za rad, vinogradi su uglavnom ostali neobrađeni, tako da je ovogodišnja berba upitna.

Ukrajinski vlasnici, prema nalazu suda, redovno zaposlenim duguju 176,904 eura. Nakon ročišta u četvrtak pokazalo se da je Agroind dugoročno insolventan budući da je vrijednost imovine znatno niža od vrijednosti obaveza.

Jedino moguće rješenje je dokapitalizacija, koju većinski dioničar na skupštini 28. sijecnja ove godine, međutim, nije potvrdio.

Ukrajinska grupa Demis Group preuzela je Agroind početkom ove godine otkupivši od slabe banke potraživanja u vrijednosti 1,6 milijuna eura.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik