Steelmin BH Jajce od jeseni kreće s punom proizvodnjom

Bez autora
May 25 2016

Uprava firme Steelmin BH d.o.o. Jajce donijela je odluku da i pored svih neriješenih sudskih problema, okonča remont pogona i krenu s punom proizvodnjom na jesen ove godine, saopćeno je iz Vijeća uposlenika i odbora otpuštenih radnika. Šta ova odluka znači za sadašnje i buduće uposlenike, ne treba posebno podcrtavati, ali zaista moramo izraziti zahvalnost investitorima na svemu do sada urađenom i uloženom i naravno prije svega na njihovoj spremnosti da i pored svega uspješno okončaju ovaj projekt, navodi se u saopćenju.

Steelmin BH Jajce od jeseni kreće s punom proizvodnjomUprava firme Steelmin BH d.o.o. Jajce donijela je odluku da i pored svih neriješenih sudskih problema, okonča remont pogona i krenu s punom proizvodnjom na jesen ove godine, saopćeno je iz Vijeća uposlenika i odbora otpuštenih radnika.

"Šta ova odluka znači za sadašnje i buduće uposlenike, ne treba posebno podcrtavati, ali zaista moramo izraziti zahvalnost investitorima na svemu do sada urađenom i uloženom i naravno prije svega na njihovoj spremnosti da i pored svega uspješno okončaju ovaj projekt", navodi se u saopćenju.

Firma Steelmin BH d.o.o. Jajce osnovana je 2011. godine, nakon privatizacije dijela pogona koji su nekada pripadali industrijskom gigantu "Elektrobosni".

Od tada se nalazi u sudskim sporovima jer nema pristup svojoj imovini, s obzirom na to da je zemljište koje okružuje proizvodne pogone u privatnom vlasništvu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik