Usvojene preporuke za ekonomsku politiku Srbije

Bez autora
May 25 2016

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije izjavio je da je danas u Briselu usvojen set zajedničkih zaključaka finansijskog dijaloga između EU i delegacije Srbije, uz naglasak da su preporuke za Srbiju orijentisane ka nastavku sprovođenja mera fiskalne konsolidacije. On je istakao da se preporuke odnose i na rešavanje statusa državnih preduzeća, nastavak reforme javne uprave i implementaciju programa transformacije Poreske uprave. Sastanku su, u organizaciji Saveta EU za ekonomska i finansijska pitanja – ECOFIN, prisustvovale delegacije zemalja zapadnog Balkana i Turske, a tom prilikom su usvojeni zajednički zaključi dijaloga za ekonomska i finansijska pitanja, čija realizacija će biti zajednički praćena u narednom periodu, u okviru procesa pristupanja i procesa pridruživanja EU.

Usvojene preporuke za ekonomsku politiku SrbijeMinistar finansija u Vladi Republike Srbije Dušan Vujović izjavio je da je danas u Briselu usvojen set zajedničkih zaključaka finansijskog dijaloga između EU i delegacije Srbije, uz naglasak da su preporuke za Srbiju orijentisane ka nastavku sprovođenja mera fiskalne konsolidacije.

Vujović je istakao da se preporuke odnose i na rešavanje statusa državnih preduzeća, nastavak reforme javne uprave i implementaciju programa transformacije Poreske uprave.

Sastanku su, u organizaciji Saveta EU za ekonomska i finansijska pitanja – ECOFIN, prisustvovale delegacije zemalja zapadnog Balkana i Turske, a tom prilikom su usvojeni zajednički zaključi dijaloga za ekonomska i finansijska pitanja, čija realizacija će biti zajednički praćena u narednom periodu, u okviru procesa pristupanja i procesa pridruživanja EU.

Na sastanku su učestvovali i predstavnici evropskih institucija kao što su Evropska komisija, Evropska centralna banka i Eurostat.

Ispred Saveta EU na ministarskom nivou predstavljena je država članica zadužena za predsedavanje Savetu u aktuelnom periodu – Holandija, kao i Slovačka i Malta, koje su naredne dve države predsedavajuće tom telu.

Delegaciju Srbije, pored ministra Vujovića, činili su i državni sekretar u Ministarstvu finansija Milovan Filimonović kao predstavnici Narodne banke Srbije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik