Doprinos poslovnih žena razvoju saradnje sa UAE

Bez autora
May 25 2016

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture ocenila je danas prilikom otvaranja Poslovnog foruma preduzetnica Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata da taj skup predstavlja novo poglavlje u sveukupnoj saradnji dveju zemalja. Ona je istovremeno podsetila na to da se pomenuti forum održava u okviru prve posete predstavnica Saveta poslovnih žena iz Dubaija našoj zemlji. Prema njenoj oceni, saradnja dveju zemalja može biti unapređena posebno u oblasti zdravstva, obrazovanja, turizma, banjskih lečilišta, poljoprivrede i infrastrukture.

Doprinos poslovnih žena razvoju saradnje sa UAEPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović ocenila je danas prilikom otvaranja Poslovnog foruma preduzetnica Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) da taj skup predstavlja novo poglavlje u sveukupnoj saradnji dveju zemalja.

Mihajlović je istovremeno podsetila na to da se pomenuti forum održava u okviru prve posete predstavnica Saveta poslovnih žena iz Dubaija našoj zemlji.

Prema njenoj oceni, saradnja dveju zemalja može biti unapređena posebno u oblasti zdravstva, obrazovanja, turizma, banjskih lečilišta, poljoprivrede i infrastrukture.

Ona je ukazala na to da našu zemlju nazivaju raskrsnicom Istoka i Zapada, što nam je ranije pravilo probleme, dok sada ta pozicija može da podstakne saradnju i bude pogodno tlo za investiranje i prijateljske odnose.

Mihajlović je podsetila na to da premijer Srbije Aleksandar Vučić i šeik Muhamed bin Zajed imaju veoma dobre odnose, i napomenula da Srbija izuzetno ceni pomoć koju je dobila od UAE tokom poplava 2014. godine.

Zajedno gradimo "Beograd na vodi" – jedan od najvećih infrastrukturnih projekata na ovim prostorima, a uvereni smo u to da još puno naših kompanija može da radi na projektima zajedno sa UAE, podvukla je ona.

Mihajlović je navela da Ujedinjeni Arapski Emirati imaju tehnologiju i savremeni koncept poslovanja, i izrazila očekivanje da će saradnja sa tom zemljom doprineti podizanju privrednog rasta Srbije.

Ovo je, kako je rekla, možda korak ka otvaranju novih postrojenja i fabrika zajedno sa gošćama iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Predstavnice poslovne zajednice UAE izrazile su interesovanje za uspostavljanje kontakta sa srpskim kompanijama, posebno u oblasti nameštaja, tekstila, mode i umetnosti, hotelijerstva, zdravstvenog i banjskog turizma, IT sektora i nekretnina.

Delegaciju Saveta poslovnih žena iz Dubaija predvodi Raža al Gurg, koja je, po Forbsovoj listi, jedna od najuticajnijih žena na Bliskom istoku.

Skupu prisustvuje više od 100 predstavnika srpske privrede, kao i ministar zdravlja Zlatibor Lončar, ministar odbrane Zoran Đorđević, ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević-Bošković i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik