Meggle u Bihaću otvara novu proizvodnu liniju

Bez autora
May 26 2016

Svjetski poznati biznismen i vlasnik globalnog branda Meggle, Toni Meggle, sutra će u Bihaću svečano otvoriti novi proizvodni pogon. Kao jedan od najznačajnijih investitora u ekonomski razvoj Bosne i Hercegovine, Meggle će ozvaničiti početak proizvodnje nove Tetra Pak EDGE linije u bihaćkoj mljekari. Ta kompanija je u ovoj godini investirala oko 16 milijona KM u razvoj poslovanja, ali i bh. ekonomiju. Također, Meggle u BiH okuplja oko 2.500 farmera koji proizvode širom države domaću sirovinu, te preko 200 zaposlenih čiji je cilj na tržište plasirati najbolje od domaćeg mlijeka, saopćeno je iz te kompanije. Toni Meggle će se prilikom posjete Bihaću susresti s gradonačelnikom te visokim funkcionerima iz BiH.

Meggle u Bihaću otvara novu proizvodnu linijuSvjetski poznati biznismen i vlasnik globalnog branda Meggle toni Meggle sutra će u Bihaću svečano otvoriti novi proizvodni pogon.

Kao jedan od najznačajnijih investitora u ekonomski razvoj Bosne i Hercegovine, Meggle će ozvaničiti početak proizvodnje nove Tetra Pak EDGE linije u bihaćkoj mljekari.

Ta kompanija je u ovoj godini investirala oko 16 milijona KM u razvoj poslovanja, ali i bh. ekonomiju.

Također, Meggle u BiH okuplja oko 2.500 farmera koji proizvode širom države domaću sirovinu, te preko 200 zaposlenih čiji je cilj na tržište plasirati najbolje od domaćeg mlijeka, saopćeno je iz te kompanije.

Toni Meggle će se prilikom posjete Bihaću susresti s gradonačelnikom te visokim funkcionerima iz BiH, prenosi Fena.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik