Počela isplata deponenata Banke Srpske

Bez autora
May 26 2016

U filijalama UniCredit banke počela je isplata osiguranih uloga za deponente likvidirane Banke Srpske. Agencija za osiguranje depozita BiH isplatiće 14.100 klijenata koji su na računima imali do 50 hiljada maraka.Taj posao u UniCredit banci rade već drugi put u posljednje dvije godine pa stvari idu rutinski. Za razliku od prošlog puta kada su isplaćivane štediše Bobar banke, na šalterima nema gužve.

Počela isplata deponenata Banke SrpskeU filijalama UniCredit banke počela je isplata osiguranih uloga za deponente likvidirane Banke Srpske.

Agencija za osiguranje depozita BiH isplatiće 14.100 klijenata koji su na računima imali do 50 hiljada maraka. Taj posao u UniCredit banci rade već drugi put u posljednje dvije godine pa stvari idu rutinski. Za razliku od prošlog puta kada su isplaćivane štediše Bobar banke, na šalterima nema gužve.

U banci su isplate isplanirali po abecednom redu, a klijenti su poštom obaviješteni kad i gdje da dođu po novac. Trebaju ponijeti samo pozivno pismo, kopiju lične karte i karticu tekućeg računa.

“Mi apelujemo na deponente da se drže rasporeda što oni uglavnom i rade zaista. Mi u proteklih dva dana, evo danas je treći, nismo imali značajnijih gužvi. Naprotiv svi klijenti koji dođu uspijevaju svoje pravo na isplatu osiguranog depozita ostvariti u nekom optimalnom roku.To si čekanja 15-20 minuta najviše”, kaže Marina Marjanović- Stupar, direktorka marketinga UniCredit banke, Banjaluka.

Isplata će Agenciju za osiguranje depozita BiH koštati 55 miliona maraka. U prva tri dana već je isplaćeno skoro 17 miliona. Ako sve bude išlo po planu ostali će novac dobiti do kraja mjeseca.

Za razliku od onih koji podižu sitne pare, na naplatu iznosa većih od 50 hiljada maraka, deponenti će čekati okončanje stečaja i prodaju imovine banke. Među najvećim klijentima su država i javna preduzeća kojima je zarobljeno skoro 100 miliona maraka.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik