Fond za razvoj odobrio prve kredite za početnike

Bez autora
May 26 2016

Ministarstvo privrede Vlade Republike Srbije saopštilo je da je Upravni odbor Fonda za razvoj na današnjoj sednici odobrio prva četiri kredita za početnike u ukupnom iznosu od 12,6 miliona dinara, od čega 3,8 miliona dinara čine bespovratna sredstva, a ostatak su povoljni krediti.Sredstva su odobrena po programu podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za početnike u poslovanju, koji se realizuje u cilju sistemske podrške sektoru mikro i malih preduzeća i preduzetnika. Pomenuti program je jedan od 33 programa u okviru programa Vlade „Godina preduzetništva“.

Fond za razvoj odobrio prve kredite za početnikeMinistarstvo privrede Vlade Republike Srbije saopštilo je da je Upravni odbor Fonda za razvoj na današnjoj sednici odobrio prva četiri kredita za početnike u ukupnom iznosu od 12,6 miliona dinara, od čega 3,8 miliona dinara čine bespovratna sredstva, a ostatak su povoljni krediti.

Sredstva su odobrena po programu podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za početnike u poslovanju, koji se realizuje u cilju sistemske podrške sektoru mikro i malih preduzeća i preduzetnika.

Pomenuti program je jedan od 33 programa u okviru programa Vlade „Godina preduzetništva“.

Program sprovodi Ministarstvo privrede u saradnji sa Fondom za razvoj, a podrška obuhvata kombinaciju 30 odsto bespovratnih sredstava i 70 odsto kredita Fonda.

Upravni odbor Fonda će u narednom periodu, jednom mesečno, razmatrati sve pristigle zahteve po ovom programu.

Takođe, ovaj odbor je odobrio još 27 povoljnih kredita po sopstvenim programima koje realizuje u "Godini preduzetništva" za podršku investicijama, nabavku trajnih obrtnih sredstva i održavanje tekuće likvidnosti.

Sve informacije o odobrenim zahtevima za kredit objavljene su na sajtu Fonda za razvoj.

Spisak svih realizovanih zahteva za kredit i isplaćenih sredstava biće objavljen na sajtu www.godinapreduzetnistva.rs, odmah nakon ispunjenja svih potrebnih zakonskih procedura i isplate kredita, dodaje se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik